31 Ocak 2012 Salı

bir kova karda eğlence

Dışarıda lapa lapa kar yağarken evde hasta modunda oturmak çook sıkıcı kızım da sıkılıyor ve durmadan anne çıkıp kardan adam yapalım diyordu ben de onu kıramıyorum ama dışarı da çıkaramam hava soğuk tabi ıslanacak filan bir de tam iyileşmedi ben de leğeni kapıp içini karla doldurup getirdim. Ve işte yaptığımız eserler zeytin gözlü ciciş ve yeşil gözlü tırtıl...

örgüden kukla tavşan


Dün zeynep parastemol  içince son günlerde hiç yapmadığı öğle uykusuna geçti. Ben de o uyurken örgülerimi karışırayım dedim daha önce bebek patiği yapmak için kenarda diğer parçalarını bekleyen kare parçayı değerlendireyim dedim. Tavşanları çok sever. Uyanınca da çok hoşuna gitti ismi ciciş...
Size de resmlerle anlatmaya çalışacağım.

30 Ocak 2012 Pazartesi

hastalıklar...


Kiminle konuştuysam hasta.
Son 3 günümüz hastlıklarla geçti hala da geçiyor. Zeynep'in hasta olmasına alışmıştım ama kendim hiç hasta olmayacakmış gibi hissediyordum ama öyle bir hasta oldum ki tarifsiz hastaydım hemde çook ateşim vardı ilginçtir boğazım ağrımadığı halde sesim çıkmıyordu kafamı kaldıracak hatta nefes alacak gücüm kalmamamıştı. Salgın olduğunu düşünüyorum. Bugün biraz daha iyiyim ama zeynep hastalandı bugün...  Zeynep'in hastalık hikayesi çok farklı hayır benden bulaşmadı. Yatağının kenarına suluğu ile su koyarım gece susayınca alıp içiyor. Fakat ben hasta olduğum için dün suluğunu kendisi doldurdu, kapağını da tam kapatamamış. Benim koyduğum gibi yatağının kenarına koymuş. Uyuduktan 1 saat sonra üşüyorum diye uyandı biz tabi hemen telaşlandık ateşi çıktı diye bir taraftan ateşini ölçerken bir taraftan ateş düşürücü içirdik baktık ateşi yok yatağına bir baktım suluğundaki bütün su yatağını ıslatmış malesef ondan üşümüş. Babamız çocuk bakımına yabancı olduğu için malesef benim hasta olmam işleri karıştırdı. İyileşmem için de elinden geleni yapmaya çalışıyor ama kendi iyiliği için mi acaba diye düşünüyorum!!!!
Kimseler hasta olmasın ama en çok da evde küçük çocuğu olan anneler hasta olmasın :)

27 Ocak 2012 Cuma

anne babanın eziyeti

anneysen.com da gördüğüm bu resmi paylaşmak istedim. Her anne baba bu deneyimi yaşamıştır...

25 Ocak 2012 Çarşamba

etkin dinleme de neymiş?


http://www.annenotlari.com/ sayesinde tanıdığım Psikolog  Birsen Özkan etkin dinlemeyi örneklerle  açklamış akılımızda kalması açısından çok da iyi olmuş diğer yazılarını sizinle burada zaman zaman paylaşacağım.

Etkin dinleme, çocuğunun sorununu kendi sorunu gibi ele alıp çözmek için hemen ortaya atılan anababalar için önce zor gelebilecek bir tekniktir.


24 Ocak 2012 Salı

bu yazıyı bir kez okuyup iki kez düşünün




Bu yazıyı okuduğumda kendime itiraf edemediğim yanlışlarım olduğunu anladım. Hem de bağırsağında büyük bir sorunu olan ben...Bana bir şey olmaz diyoruz ama içimizde neler oluyor bilmiyoruz. Kendimizle yüzleşelim.

YAPILACAK VE YAPILMAYACAKLAR LİSTESİ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ BAŞKANI PROF DR .ERKAN TOPUZ


22 Ocak 2012 Pazar

çocukla evde nasıl vakit geçer?


Bu soğuk havalarda çocukla evdeyim ne yapacağım diyenler için bir kaç öneride bulunacağım umarım birkaçını siz de çocuğunuzla uygularsınız....

  • Kitap ayracı yapmak,
  • Küçük saksılar boyamak,
  • Oyun hamuru hazırlayıp, oynamak,
  • Bir müzik aleti yapmak ya da çalmak,
  • Boncuklarla takılar yapmak,
  • 21 Ocak 2012 Cumartesi

    3-4 yaş çocuğuyla neler yapabilirsiniz?


    Çocuğun gelişimi için bu yolları izlemelisiniz
    • Parmak boyası yaptırın.
    • Oyun hamuru ile oynatın.
    • Birlikte parka, pikniğe gidin doğayı, bitkileri tanısın. Top, salıncak, tahterevalli, kaydırak gibi oyunlar oynayın.
    • Tiyatroya, müzeye, hayvanat bahçesine gidin, hayvanları keşfetmesine yardımcı olun.
    • Günlük hayatta sorumluluk verin. Örneğin, masayı kurmaya yardım etsin, evi birlikte toplayın.
    • Cisimlerin adlarını, renklerini, sayılarını söyleyin.
    • Parçaları bir araya getirip bir şeyler yapacağı oyuncaklar (Lego, küpler, yapboz oyuncaklar, oyun hamurları gibi) alın.

    hafıza kartları

    Biz bugün hafıza kartlarıyla oynuyoruz bu kartların üzerinde hayvanların türkçe ve ingilizce isimleri yazıyor. Hem ingilizce pratik yapyoruz hem de hafızamızı yokluyoruz. Zeynep hepsini bitirene kadar sabredemiyor biz de kartların yarısıyla oynuyoruz. Sakin bir çocuk olması nedeniyle 2 yaşından beri bu tür kartlarla oynmayı çok seviyor. Çok eğlenceli ve verimli zaman geçiriyoruz.

    20 Ocak 2012 Cuma

    kızartma yağlarınızı atmayın !


    Türkiye, Avrupa’da kızartmalık yağ kullanan ülkeler arasında 3. sıradaymış. Yılda 350 bin ton atık yağ oluşuyor. Atık yağları yeniden kazanmayı ve enerji üretiminde kullanmayı hedefleyen 7 şirket bu atık yağın ancak yüzde 2’sini toplayabiliyormuş.


    arkadaşım bıdı


    Zeynep'in bu günlerde en çok zevk aldığı proğram arkadaşım bıdı. Programın canlı olması ve çocukların da katıldığı program olması dolayısıyla ilgisini daha fazla çekiyor. Çok fazla çizgi film izletmemeye çalışıyorum ama bıdı eğitici program. Bıdı elma kurdu gibi bir kukla konuştukları anlaşılmıyor oradaki ablalar konuştuklarını nasıl oluyorsa anlıyor :)
    Biz kızımla birlikte izliyoruz her gün farklı bir tema işliyor masallar şarkılar öğretiyor ve birlikte zıplama hareketleri yaptırıyor. Sonra aklında kalanları tekrar yapıyor.
    Böyle güzel bir programı sizlerle paylaşmak istedim...

    19 Ocak 2012 Perşembe

    kurumaktan kurtardığımız oyun hamuru


    Geçen sizinle kuruyan oyun hamurlarınızı atmayın diye bir yazı paylaşmıştım. 2 gün suyun içinde bekleyen oyun hamurunu biraz önce açtık. Aaaa o da ne hamur çamur gibi olmuş :) suyunu süzüp havlu peçeteyle bir güzel suyunu aldım, elimde de iyice yuvarlayınca sonuç mükemmel ilk aldığımız gibi olmuştu. Bu güzel bilgiyi netten nereden aldığımı hatırlamıyorum. Oyun hamurunuz kuruyunca atmayın  aklınızda bulunsun...

    kahvaltı sevmeyen çocuğa oyunlu çare


    Kahvaltı günün en önemli öğünü, kızım bazen yapmak istemiyor. Çocuk madem oyunu yemek yemekten daha fazla seviyor biz de oyun oynarız o zaman.
    Şimdi nasıl oyun oynadığımıza bakın
    Çocuğun gözü bir atkı yardımıyla hafifce bağlanır
    Önce koklatıp tahmin etmesi istenir
    Bilirse yedirilir
    El ile tutulacak bir şey ise hissettirilir
    Bilirse yine yedirilir
    Bilemezse tadına baktırılır :)

    Bazen de sadece tedına baktırıp tahmin etmesini sağlıyorum zaten sevmediği şey bile olsa yemiş oluyor bu sayede pekmez ve balı sık sık yiyerek sevmeye başladı.


    18 Ocak 2012 Çarşamba

    yarıyıl tatili aktiviteleri


    Cuma günü okullu çocuklar 3 şubat' a kadar tatil yapacaklar. Bu yıl 17 milyon öğrenci karne alacakmış. Karne artık ne çocuklara ne de velilere sürpriz olmuyor e okul bilgilendirme platformu var. Üstelik devamsızlık günleri bile telefona mesaj ile geliyor. Nerden nereye eskiden el ile karne dolduruluyordu, bazılarının şimdi gülerek hatırladığı 1 i 10 yapma macerası da olmuştur .
    Karne kötü geldi diye çocuğa baskı yapılmamalı veya kıyaslanmalı işte bak o taktir aldı sen teşekkür getirdin vs. diyerek çocukla ilişkinizi yıpratmayın, onu koşulsuz sevdiğinizi hissettirin çocukların tatilde dinlenmesi gerektiğini unutmayalım. Planlama size yardımcı olacaktır. 15 günlük çizelge yapın.

    yumurta kolisinden eğlence

    Zeynep bu sene yuvaya gitmek istemedi ben de evde olduğumdan çok zorlamak istemedim. Biz de faaliyetlerimizi evde yapmaya çalışıyoruz yaptığımız çalışmaları da buradan sizlerle zaman zaman paylaşacağım.
    Geçen gün yumurta kolisini tam atacakken (bu arada kağıt ve kartonları apartmanın girişinde geri dönüşüm kutusuna atıyoruz ) ne yapalım bundan dedim zeynep'e aldığım cevap tırtılll oldu. Evet kolinin bir kısmını kestim göz ve burun yapıştırdık ve boyadık. Siz de çocuğunuz ana okuluna gitmiyorsa mutlaka evde faaliyet yaptırın derim...

    legolar

    Legonun diğer dilerde karşılığı da lego ...
    Her çocuk boyutu ne olursa olsun legolarla haşır neşir olmalı.
    Piyasada çok çeşitli legolar var çocukların yaratıcılığını geliştiren bir eğlence. Zeynep 1,5 yaşındayken almıştım bunları küçük olduğu için parçaları kayboluyor ama hala severek oynuyor. Tabi ara sıra kaldırıyorum tekrar oyuncak kutusuna koyduğumda da sanki yeni almışız gibi heyecanla oynamaya başlıyor. Kendi oyuncağını kendisi yapıp dakikalarca oynayabiliyor.Bunlardan ev yapıp bebeklerini içine koyuyor veya araba yapıp onları gezdiriyor daha bir çok şey yapıyor ki çocukların hayal gücü çok geniş.

    karlı bir kış günü dünyaya geldi doktorum



    Hayatımın en önemli insanı bugün doğum günün...
    Okumama vesile olduğun için minnettarlığım bitmez sana,
    Her zaman telefonun ucunda olduğunu ve zor durumda olsam yanıma koşacağını bildiğim için güvendeyim.
    Tatlı yengem zozi ve pıtırcık yiğenimle uzun mutlu yıllar dilerim seni seviyorum doktorum.
    Ben çok şanslıyım senin gibi abim olduğu için ve nefise gibi güzel yüreği olan ablam olduğu için. Sırf bu yüzden zeynep 'in de kardeşleri olsun istiyorum bizim gibi ,hayatta yanlız olmadığını bilsin diye.

    Mutlu Yıllar
    Bu gün dünyayı istediğin bir renge boya
    Rengârenk batan günü al karşına
    Bir renk de kendinden kat
    Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak
    Kapat gözlerini bir hikâye yarat
    Vazgeçme hissedilir biraz da sıcaklığını kat
    Kalbindeki elleri bırakma sıkıca tut
    Çünkü varlıktır sevgiye en güzel kanıt
    Yalnızlığın saltanatını sür, sür ama
    Birikmiş sevginden, herkese bir parça ver
    Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana
    Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana …
    Can YÜCEL

    17 Ocak 2012 Salı

    çocuğa omlet yedirme yöntemi

    zeyenep yumurtayı çok fazla sevmiyor... pelin güneş'in haydi yemek yapalım kitabından alıntı yaparak omletimizi yaptık afiyetle yedi .Ara sıra değişik sunumlar çocukların hoşuna gidiyor.
    bu arada yaptığımız pepenin ninesine benzedi.

    bez pasta yaptım


    Yeni bebeği olmuş arkadaşıma ne gibi hediye götürebilirim diye araştırma yaparken nette bez pasta yapımlarına rastladım acaba yapabilir miyim diye düşünürken kendimi birden marketin bez reyonunda buldum. Yapımı çok kolay ve çok eğlenceli oldu.Kızımla birlikte yaptık.
    Önce bir paket bez alınır ben 4 numara aldım ki artık bakmaktan sıkıldığında kulanabilsin. Bezleri tek tek rulo halinde sardım iplikle bağladım, tam ortasına kağıt havlu rulosunu koyup etrafına rulo yaptğım bezleri sıraladım. Üst üste 2 kat yapıp etrafını tül ve kurdele ile süsledim işte bu çıktı ortaya.

    kuruyan oyun hamurlarını atmayın

    Çocukların yaratıcılıklarını kullandıkları ve sevdikleri oyunlarındandır oyun hamurları. Markası ne olursa olsun kuruyor kuruyan hamurları biz atmıyoruz.
    bu şekilde kuruyan hamuru elimizle yuvarlayıp sıkıştırıyoruz.

    16 Ocak 2012 Pazartesi

    beklenen kar geldi

    

    merhaba

    yeni başlangıçlar....
    hayata yeni yeniden yeni işler yapmak lazım diyerek başka pencereler açmak adına ...
    sadece blog okumuyorum artık benim yazılarımı da okuyun isterim. Bloğumda anenlik tecrübelerimi hobilerimi ve hoş olan her işi paylaşmayı düşünüyorum herkese ve kendime hoşgeldin diyorum...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...