22 Ekim 2012 Pazartesi

KÜPENİN KOLYEYE DÖNÜŞÜ


Küpe kullanamıyorum, ucunu alıp kolye ucu yaptım. Kolayca yapılan şık bir kolye oldu. Sizde bayramda kıyafetinize uygun renklerde yapabilirsiniz.
malzemelerimiz
boncuk
çivi
zincir
küpe ucu

18 Ekim 2012 Perşembe

HOBİYE YENİDEN BAŞLAMAK


Yıllardır kendi kendimce takı yapardım. Zeynep okula başladı ben boşluğa düştüm hemen oyalanacak bir şeyler  bulmalıydım. Bu dönem kursa başladım harika öğreticimiz sayesinde yeni teknikler öğreniyorum. İlk misinayla ördüğüm kolyelerim. Evden çıkıp insanlar arasına karışma vakti gelmiştir.

ilk çalışmalar bunlar ileride yapacaklarımı tahmin edemiyorum.
 
 

16 Ekim 2012 Salı

EKİM AYINDA ÇOCUĞUMLA YAPABİLECEKLERİM


Emine öğretmenimiz böyle bir çizelge hazırlamış biz de gün gün uygulamaya çalışıyoruz evet rutin bir şekilde bazı günler yapıyorduk ama böyle güzel ve düzenli oldu. Sizlerin de işine yarar diye düşünerek paylaşıyorum.

15 Ekim 2012 Pazartesi

PRATİK BİLGİLER SOĞAN


Pratik bilgilere ara vermiştik soğan ile devam edelim
Soğan, zengin vitaminler içeren, güç ve sağlık kazandıran bir sebzedir. Onu elden geldiğince çiğ tüketmek gerekir. 
Çiğ olarak tüketildiğinde mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrarı arttırır.
Şeker hastalığını tedavi edemez ama, kan şekerini düşürebilir. 
Grip, nezle, gırtlak iltihabı ve öksürüğü önleyici olarak kullanılabilir. Soğuk algınlığında çocuklara, ince kıyılıp ezilerek, balla karıştırılan soğan yedirilir.
Veya
Bir büyük soğanı rendeleyin ve orta boy bir bal kavanozunu koyup iyice karıştırın. 48 saat bekletin, şurup haline geldiğinde öksürüğü ve soğuk algınlığı olan hastaya sabah akşam bir çorba kaşığı içirin. Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü durduracaktır.

Soğanı kavururken renginin kaçmaması için biraz tuz serpin
Soğan kokusunu ellerinizde çıkarmak için, evvelden haşlandığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz.Soğanı soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye veya limon suyuna batırın. Soğanları doğramayı bitirdiğinizde elinizin kokmadığını göreceksiniz
Soğanı sezonluk saklamak istiyorsanız bunları fileli torbalara koyup mutfak dolaplarının içinde karanlık ortamda saklayın ki filizlenmelerini önleyebilesiniz.
 

2 Ekim 2012 Salı

KIŞ HAZIRLIKLARI İÇİN SON GÜNLER

 
Kış mevsimine yaklaştığımız bu günlerde ben de son hazırlıklarımı yapıyorum. Derin dondurucum yeterince dolu olduğundan annemde gördüğüm kurutma şeklini ilk kez deniyorum. Pazardan aldığım yaz sebzelerini güneşe serdim kuruyorlar 2 günde kururlarmış. Kışın et yemeklerine katmak için bez torbaya koyup saklayacağım.
Sizlere fikir olsun.
Bu arada derin dondurucunuza haşlayarak taze fasulye, pazı, lahana  koyabilirsiniz, haşlamadan çiğden barbunya, domates, mısır, vişne ve kışın reçel yapmak için çilek koyabilirsiniz.
Siz de bu son günleri iyi değerlendirin çok uygun fiyattaki yaz sebzelerinden stokunuzu yapın ki kışın çeşidiniz fazla olsun.
sağlıkla afiyetle

1 Ekim 2012 Pazartesi

DUDAĞINDAKİ UĞUR BÖCEĞİ


Pazar gezmemizde Zeynep'in dudağına küçücük bir misafir kondu.
Dudağına konan davetsiz misafiri eline aldı. Şaşırdık uğur böceğine benziyor ama rengi sarı demek ki bu gölgede büyümüş biraz güneşte beklese kızaracakmış. Veya Kadıköy'ün havasından kızaramamış zavallı.
Uç uç böceği annen sana terlik papuç alacak alacak.... ve uçtu işte gerçekten kulakları çok iyi.

 
O dudaklar az bir zaman önce dondurma yemişti, kenarında kalanların kokusunu almış olmalı. Burnu da iyi koku alıyormuş.
 

Benim küçük sarı uğurum hep yanımda olsun hiç uçmasın uzaklara.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...