23 Şubat 2013 Cumartesi

PUZZELLE İLGİLENEN ÇOCUK

 
Puzzle yani yapboz çocuğun zihinsel gelişimine katkıda bulunuyor. Yapboz yapımı aşamasında karışık parçaların bir araya getirilerek bütünlük oluşturuluyor. Çocuk yaparken sıkılabilir ama bitmiş halini görmeye sabırsızlandığı için eğlenerek vakit geçirmesi için iyi bir araç.
Bence çocuğa sabrı da aşılıyor. Tek tek emek vererek yaptığı şeyin güzel bir resim olarak karşısına çıkması müthiş bir duygu. 500 parça 5 yaşında bir çocuk için zor, ama bunun yapımında ben de yardım ettim tabii ki. Çocukla verimli vakit geçirmek için iyi bir oyun. Bunu tamamlayınca çerçeveletip odasının duvarına asacağız.
100 parçaları rahatça yapabiliyor ama bu onu zorladı.
Yap boz parçalarını bir araya getirirken el kaslarını geliştirirken zihnini de çalıştırıyor, parçalarının yerini deneme yanılma ile bulabiliyor çocuk.
Muhakkak gelişimine katkı sağlayacaktır. Çocuğu bilgisayar başına oturtmaktansa böyle oyunları teşvik etmeliyiz.

19 Şubat 2013 Salı

KAĞIT ÇİÇEK YAPIMI


El işi kağıtlarını şerit halinde kesiyoruz
 Yuvarlayıp birbirine tutturuyoruz.


Pipetle sapını yapıyoruz. Çiçeğimiz hazır.

16 Şubat 2013 Cumartesi

GÜNÜ VERİMLİ KULLANMA YÖNTEMİ

 
 Öğrencilik yıllarımdan kalma bir alışkanlık çizelge yapımı. Zaman zaman böyle işlerimi programlarım ve uymaya çalışırım. Bazı arkadaşlarım hobilerime nasıl vakit bulduğumu sormuşlardı kendime günlük program hazırlıyorum. 
Hafta içi 2 ya da en fazla 3 tam gün evdeyim.
Gezmelerim de proğramlıdır. Çoğu zaman aksıyor ama genelde uymaya çalışıyorum. Yaptığım işler aynı ama saatlerinde aksamalar oluyor itiraf etmek gerekirse bazen televizyona veya bilgisayara takıldığımdan aksatıyorum.
Diğer bir püf nokta ise alışverişimi sadece cumartesi günü yapıyorum. Hafta içi vakit harcamıyorum.
Dinlenme saatleri arasında kendime yeterince vakit ayırıyorum. Hiç bir şeye vakit bulamayanlar gününüzü programlayın.

14 Şubat 2013 Perşembe

SEVGİLİLERİN DE GÜNÜ VARDI DEĞİL Mİ?


Öğretmenimizin ve çocukların bugünkü etkinliği okulumuzun panosuna renk katmış...
Rengi çok güzel bir kırmızı ama içeride ışığın azizliğine uğradı rengi pembemsi görünmüş. Yatak odası için çok güzel duvar süsü olur.
Tüketim çılgınlığına karşı birisi olarak ben bugünü herhangi bir günden farklı geçirmeyeceğim. Ben sevdiğime sevdiğimi söylemek için özel bir güne ihtiyaç duymayanlardanım.

12 Şubat 2013 Salı

İKİNCİ YARIYIL FENA BAŞLADI


Tatil bitti, dün sabah heyecanla okula hazırlandık yaptığımız ödevlerimizi de alıp okul yoluna  koyulduk. Kapının önünde kalabalık vardı. Öğrendik ki yardımcı ablamız para yetmediği için görevi bırakmış. Okulun ilk günlerinde de yine böyle işi bırakmıştı. Zorunlu devlete verilen aidatların dışında zorunlu bağış aidatları da yatırmak gerekiyormuş okula. Bugün toplantıda velilerin birlik olma çabası ve çözüm bulma çabası gerçekten takdire değerdi.
Oysa ki çok güzel bir tatil geçirmiştik sevdiklerimizin yanında bol bol dinlenip gezdik ama okulun ilk günü de böyle benim bütün enerjimi aldı götürdü. Bütün aksilikler bizi mi buluyor okul öncesi böyle sorunluysa ilkokulu düşünmek istemiyorum.
Size güzel tatil anılarımızı ve tavsiyelerimi aktarmayı düşünüyordum ama heyecanım kalmadı. Yarın ola hayrola...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...