24 Ocak 2014 Cuma

ANNEYE VERİLEN EN GÜZEL HEDİYE

 
Bir anne için en güzel hediye evladının başarılı olmasını görmesidir. Bugün kızım bana güzel duygular yaşattı. Biz daha yolun başındayız inşallah bu başarısı ve azmi ömür boyu devam eder. Aslında bu sene derslerdeki başarısından çok özgüven kazanmış bir çocuk olması daha da gururlandırdı beni.
 
Şimdilerde farkına vardığım bir konu oldu bu, geçen sene anasınıfı öğretmenleri kızımı çok bastırılmış bir çocuk haline getirmiş, toplulukta kendini gizleyen bir çocuk yapmıştı maalesef.
 
Çocuklara aşırı bağırıp korkutmasının zararını gördük, kendini ifade edemeyen bir çocuktu. Bırakın şimdiki gibi sınıfta küçük yaramazlıklar yapmasını oturduğu yerden bile kalkıp oyun oynamıyordu. Kapıdan içeri girmeyen kızım şimdi hasta olup okula gidemediği zaman üzülüyor.
 
Bu seneki sınıf öğretmenimiz Şebnem hanım sağ olsun çocuklarımızın özgüvenli olması için elinden geleni yapıyor. 
Okulun ilk haftası Zeynep'in durumunu fark edip sınıf başkanı yapmıştı. Öğretmenler odasından bir şeyler getirmesi için görevlendirmesi bile kendini ifade etmesine faydası oldu. Sıra arkadaşına okuma öğretmesini istediğinde kızıma dünyaları verdi. Kendini değerli ve özel hissetti.
Çocuklara dönem sonu partisi hazırladı, her inceliği düşünen güzel insana kızımı yetiştirdiği için teşekkür ediyorum.

22 Ocak 2014 Çarşamba

BEBEĞİMİN 34. HAFTA YOLCULUĞU

 
 
Bir taraftan kızımın okul koşuşturması bir taraftan ev işleri derken ne çabuk geçmiş zaman.
 
Geceleri uykum azaldı onun küçücük yerde dönmeleri ve bacaklarıma giren kramplara bir de sık tuvalete gitmem eklenince uyku diye bir şey kalmıyor. Zeynep'in gece su ve tuvalet için çağırmalarını saymıyorum tabi. Bu ara anne yorganım açıldı üstümü örter misin diye de uyandırıyor. Bu da ilgiyi kaybetmemem için yaptığı bir yöntem diye düşünüyorum.
 
Ama iyi tarafından bakmak lazım bebek doğduktan sonraki döneme hazırlık oluyor benim için.
 
Çok oturunca ve yürüyünce ayak bileklerim özellikle sağ ayağım şişiyor.
 
Sabahları da kendimi tanıyamıyorum stresli oluyorum eşimle kızımın yaptıkları gözüme batıyor.Bir an önce evden çıkmalarını istiyorum. Umarım yorgunluğum ve üşengeçliğim bir an önce geçer.
 
Artık son düzlükte ilerliyorum bu hafta doğum çantamı hazırladım ve bebek odası hazırlıkları yapıyorum.
 
Anne olmak zor iş. Ben de annemin kıymetini anne olunca anladım.
 
 
 
 

20 Ocak 2014 Pazartesi

YARIYIL TATİLİNDE NELER YAPABİLİRİZ?


Karne tatilinde İstanbul Anadolu yakası Kadıköy 'de oturduğumuzdan seçtiğimiz mekanlar bu çevrede olacak. Siz de ilçenizdeki etkinlikleri araştırabilirsiniz.

İlk olarak karnemizi aldığımız gün kızımın geçen seneki arkadaşları ve anneleriyle Kozzy alış veriş merkezine gideceğiz. Orada oyun alanı var arkadaşlarıyla eğlenmesi için güzel bir mekan.
Alışveriş merkezlerine karneyle giderseniz danışmalardan çocuklar için küçük hediyeler alabilirsiniz.

25 Ocak Cumartesi günü bilet bulabilirsek saat 12:00 de Haldun Taner Sahnesi' nde Okan Karacanın "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt" adlı kukla tiyatrosunu izlemeye gideceğiz.
Devlet tiyatrolarında çocuk oyunu bilet fiyatı sadece 3tl.

Her hafta sonu Optimum Alış Veriş Merkezinde saat 15:00 ile 18:00 arası küçük okul çağındaki çocuklar için ücretsiz atölyeler oluyor onlara katılabiliriz.

Sinemada Karlar Ülkesini izlemeye gitmeyi düşünüyorum.

Haftada 1 gün de kuzenleriyle vakit geçirebilir.

Havalar soğuk olacağından maalesef parklara gidemeyiz.

Her akşam düzenli ders çalışma ve kitap okuma saatlerimiz olacak tabi.

Çocuklarla evde yapacaklarınız için http://mutluannevecocuk.blogspot.com/2013/01/tatilde-cocukla-yapilacak-aktiviteler.html bakabilirsiniz.

Karne tatilini tatil havasında geçirmeniz dileğiyle.

8 Ocak 2014 Çarşamba

EĞLENCELİ OKUMA YAZMA ÖĞRENME 2

 
Bu günlerde okuma yazma adına ne varsa deniyoruz bu da yeni etkinliğimiz. Bu mıknatıslı harfleri  Zeynep çok küçükken almıştım oyun oynarken yemek malzemesi olarak kullanıyordu şimdilerde ise çok işimize yarıyor. Bunların rakamlı olanları da vardı o da matematik alıştırmaları için güzel alternatif olabilir.
Ben kelime söylüyorum kızım yazıyor hem oyun oynamış oluyoruz, hem ben mutfakta işlerimi yapıyorum, hem de öğrenmiş oluyor bir taşla üç kuş vurmuş oluyoruz. Okuma yazmayı öğrenmeye çalışan çocukların annelerine tavsiyem olsun.

3 Ocak 2014 Cuma

ÇOCUĞA MEYVE YEDİRME YOLLARI

mutlu anne ve çocuk
Bu soğuk günlerde çocuklar çok sık hastalanıyorlar sebebi düzenli ve yeterli beslenemedikleri için diye düşünüyorum.  Kızım meyveyi seviyor ama hastalıklardan kafasını kaldıramıyor bu ara hiç bir şeye iştahı yok .
Gribi aştık bu sene idrar yolu , bağırsak ve son olarak boğaz enfeksiyonu derken her hafta bir enfeksiyonla mücadele ettik.
Meyve yesin diye böyle bir tabak hazırladım ve işe yaradı. Meyve sevmeyen çocuklarınıza alternatif olabilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...