19 Mart 2014 Çarşamba

NORMAL DOĞUM TECRÜBELERİM


İlk kızım Zeynep'i normal doğumla dünyaya getirirken hayatımın en zor tecrübesini yaşadım. Hastaneye hiç doğum sancım yokken gidip orada sekiz saat suni sancı çekmek zorunda kalmıştım. Zor doğum olduğu için kızım bebekliğinde doğum stresinden dolayı sürekli ağlıyordu.

Bu gebeliğim boyunca da hep dua ettim o kadar zorlanmamak için. 40.gebelik haftam dolduktan sonra sancı bekliyordum son iki gece çantamı kapının yanına koydum kıyafetlerimi baş ucuma koyup her an hastaneye gitmeye hazırdım. Fakat düzensiz ağrılar gelip sabah karşı gidiyordu.

Muhtemel doğum tarihini 3 gün geçmişti ki sabah eşim işe giderken benden bugün telefon bekle uzaklara gitme diye tembihlemiştim. Sonrasında midem bulandı kendimi iyi hissetmiyordum yavaş yavaş sancılarım başlamıştı dakika tuttuğumda sancılarım düzenli hale geldiğini fark ettim ama çok hafifti. Hemen hastaneye gitmemek için kendimi öyle bir motive ettim ki illa ki doğum sancımın çoğunu evde çekecektim ki istediğim gibi de oldu. Bu düzenli sancılar başlayınca evde yürüdüm yatmadım ılık duş aldım anneme belimi ovalattım.

Hastaneye gittiğimizde abartıp 2.kata merdivenle çıktım ama bankoya kendimi zor attım doktorum koşarak geldi 5-6 cm açılma vardı. Ben hala düşünüyordum ki açılma az ise eve dönecektim.

Saat 11:30 da hastanedeydik saat 14:30 da kızım Zehra kucağımdaydı. Doğumun kolayı olmaz tabi ki insanoğlunun en yüksek acı çekme anı doğum anıymış. Annelik kolay değil. İlk kızımla kıyaslarsam bu daha kolay ve sorunsuz oldu diyebilirim. Tecrübe ne kadar da önemliymiş.

İki çocuklu hayata merhaba...

10 Mart 2014 Pazartesi

SON GÜNLER UZUN GEÇER



Yüzdüm yüzdüm artık gebeliğimin sonuna geldim.
Her anne adayının yaşadığı sıkıntılardan az çok tattım ve 40 haftamı doldurdum ama kızımız Zehra pek nazlı gelemedi.
Kendimi 10 mart tarihine hazırladığım için tüm gece sancım olur mu hastaneye nasıl yetişirim diye düşünmekten uyuyamadım. Ama hiç de bir şey olmadı. 
Akşam hafif gelen sancılarım sabaha karşı olmadı.
Hastaneye kendi sancımla gitmek istiyorum suni sancının bünyeme zararlarını bildiğimden almak istemiyorum.
Bu son günler asır gibi geçiyor.
Yanımda annem var sağ olsun. Ben evladımı düşünüyorum annem de beni. Hatta anneannem de bize dua ediyor. Annelik gerçekten çok kutsal allah beni kızlarımın başından annemi de benim başımdan eksik etmesin.
Doğum zamanı insan annesinin kıymetini anlıyor.
Bir sonraki post da doğum hikayem olabilir ben de merak ediyorum nasıl olacak diye.

6 Mart 2014 Perşembe

EVALARDAN NE YAPILIR?


Kızım kırtasiyede görüp almak istedi. Sürekli bir şeyler kesip yapıştırıyor bu ara.
İlk olarak buzdolabı süsü yaptık. Evayı kesip arkasına magnet yapıştırdım.

 
Çiçek yaptık her yerde kullanılabilir.

 
Kitap ayracı da hem kullanışlı hem yapımı pratik.

5 Mart 2014 Çarşamba

KEÇE ÇİÇEK YAPIMI

 
Sınıf panosunun etrafını süslemek için öğretmenimizin istediği keçe çiçekleri iki akşamda tamamladım.
 
 
Önce kağıttan kalıp çıkardım. Keçenin üzerine çizip kesiyorum. İnce keçe olduğundan üst üste beş keçeyi birden kestim daha kolay oldu.

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...