25 Haziran 2014 Çarşamba

MUTLU ANNELER DE HASTALANIR


Nereden başlasam nasıl yazsam bilemedim son üç ay o kadar farklı duygular yaşadım ki ...
Ben 14 yıldır kronik ülseratif kolit hastasıyım. Hamile olduğumu öğrendiğim zaman ilk işim hayat boyu kullanmam gereken ilacımı bırakmak oldu nedeni kızıma gaz yapar düşüncesiyle. Oysa ki Zeynep de içmiştim gaz yapınca da bebekliğinin 3.ayında süt vermeyi sonlandırmıştım. Zehara'mı anne sütüyle beslemek isterken işte bizim hastane koridorlarındaki hikayemiz başladı.
Canım kızım Zehra'mı dünyaya getirdim, sonrasında hastalandım hastaneye yattım. Kime ne zaman ne olacağını bilemiyoruz. Bizim imtihanımız da sağlığımla ilgili oldu.
Zeynep' den ilk uzun ayrılığımı hastanede yattığım sürede yaşadım doğduğu günden beri bir gece bile ayrılmamışken bir ay kadar uzun bir süre benden ayrı kalmasına nasıl dayandık? Aradan iki hafta geçmişti ki tekrar ateşim çıktı bir hafta yattım çıktım , derken üçüncü kez yine hastane odasındayım ve yalnızım. Ağır aktif ülseratif kolit atağı geçiriyorum bu satırları küçük hastane odamdan yazıyorum.
Daha önce de yazmak istedim fakat burada yaşadıklarımı; ateşten gözümü açamadığımı, tuvalete gitmekten yorulduğumu, çocuklarıma olan özlemimi, bebeğime sütümü ve kokumu veremediğimi, damarımı bulamadıklarından delik deşik moraran kollarımın acısını, kortizondan şişen yüzüme aynada bakamayışımı nasıl kaleme alabilirdim bilemedim.
Anne olarak zor günler geçiriyorum ama bunu da atlatacağım ve ben bunları mı yaşamıştım diyeceğim. Bloğuma kızlarımla güzel neşeli günler yaşadığımı yazmayı hasretle bekleyeceğim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...