7 Haziran 2012 Perşembe

YAZ TATİLİNDE ANKARA'DA ÇOCUKLA GİDİLEBİLECEK YERLER


Altınpark
Bilim Merkezi, uluslararası standartlarda fuar ve kongre merkezi, anaokulu ve yaz okulu, yine uluslararası standartlarda olimpik yüzme havuzu, büfe ve lokantaları, müzikli ve ışıklı su gösterileri, oyun ve eğlence alanları, göl kıyısındaki anfileri, kayıkları, çarpışan botları, elektrikli gezinti arabaları, mini gezinti treni, atları, atlı arabaları, otoparkları ile Altınpark'ta hayatın bütün renklerini bulabilirsiniz...
Not: Küçükken Altınpark'taki bilim merkezi beni çok etkilemişti okul çağında çocuğunuz varsa mutlaka götürün.


Evcil Hayvan Parkı

Keçiören ilçesindedir içinde yavru karaca, yumurtadan çıkan taçlı turnalar, yeni midilli tayları, Kamerun koyunu yavruları, Ankara keçisi yavruları ve bir çok köpek yavrularıdır. Özellikle parkta üretilen balıkların akvaryumu görmeye gelenler için bir tutku halini almıştır.


Harikalar Diyarı
Park içerisinde bulunan Go-Kart, Kaykay Pisti, Model Gemi yüzdürme alanı, Model Uçak Pisti, Model Araba Pisti, Halı Sahalar, Basket Sahaları, Mini Golf Sahaları, Masa Tenisi alanları, Tenis Kortları ve 5000 kişilik oturma kapasiteli Nejat Uygur amfi Tiyatrosu gibi bir çok sportif ve kültürel alanda faaliyeti bir arada yapmanın yanı sıra ailenizle gelip piknik alanlarından faydalanarak parkı Tren ile gezmek mümkündür.




Eymir Gölü

Daha önce burada ayrıntılı anlatmıştım.


Mavi Göl Parkı
Mavi Göl Parkı, uzun yıllar boyunca Ankara’nın su ihtiyacını karşılayan Bayındır Barajı’nın rehabilite edilmesi ile oluşturuldu. Mavi Göl rekreasyon alanı içerisinde 7 adet büfe ve 26 adet çocuk oyun grubu mevcuttur. Spor alanlarında 4 basket sahası, 1 futbol sahası, mini golf alanı ve 4 ayrı noktada kondisyon alanı bulunmaktadır.Piknik yapmak için çok uygundur.


Göksu Parkı

daha önce burada anlatmıştım ayrıntılarını
Parkta ayrıca, içerisinde su kuşlarının yaşadığı Bio-Küre, su bisikletleri, voleybol, plaj voleybolu, basketbol ve futbol sahaları, tenis kortu da bulunuyor.


Mogan Park
Haymana’daki Mogan Park, 602 bin metrekarelik bir alana kurulmuş ve piknik alanı da var. Pek çok çocuk oyun alanı, kafeler ve göl kenarında ahşap yürüyüş yolu bulunuyor. İsterseniz balık tutmak da mümkün.


Kuğulu Park
Başkentin simgelerinden birisi olan Kuğulupark, yıllardır Ankaralılar için vazgeçilmez buluşma ve zaman geçirme yeri. Parkın havuzunda aralarında kuğular ve ördeklerin bulunduğu onlarca su kuşu yer alıyor.

Gençlik Parkı
İçinde büyük bir de lunapark barındıran Gençlik Parkı, özellikle sıcak günlerde çocuklarınızla birlikte tercih edebileceğiniz bir mekan. Belediye Tiyatrosu binası, Kültür Merkezi, Gençlik merkezi, Belediye Kabul Salonu, Kapalı Otopark ve küçük yapılar kapsamında 43 adet büfe, çay bahçesi ve pastaneler de parkın içinde yer alıyor.


Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi
Daha önce burada ayrıntılı anlatmıştım.


Anıtkabir Atatürk Müzesi
Başöğretmen Atatürk'ün kullandığı eşyalar, kendisine hediye edilen armağanlar ve giysileri teşhir ediliyor.  Müzenin altında sakarya meydan muharebesi kabartması ve balmumu heykelleri bulunmakta. Okul çağındaki çocuklar için çok anlamlı bir ziyaret olacaktır eminim.

Yukarıdaki bilgiler ve resimlerin bir kısmı http://www.anfaaltinpark.com.tr/index.php alıntıdır.

3 yorum:

  1. Ne güzel yerler varmış Ankara'da.Gidersem mutlaka uğrayacağım:)

    YanıtlaSil
  2. Ankara'da çocuklarla gidilecek yerler ve yapılacak etkinlikleri paylaşalım lütfen... bazen çok geç haberimiz oluyor. Paylaşım için sağol

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...