30 Haziran 2012 Cumartesi

LAMBA ÜSTÜNE IŞILTILAR


Daha önce artan tülleri kızımın odasındaki lambayı süslemek için burada kullanmıştım şimdi o tüllerden iplerle fosforlu yıldızlar sarkıttım.
Işıktan aldıkları enerjiyi bir süre karanlıkta yansıtıyorlar ve lambaya asılı olduğu için karanlıkta sadece fosforlular görünüyor, sanki havada duruyor. Geri kalan objeleri de çift taraflı bantla tavana asacağım.
Yıldızlar altında uyumak odasında uyuya kalması için iyi bir bahane oldu.

27 Haziran 2012 Çarşamba

KURUYAN KEÇELİ KALEMLERİ ATMIYORUZ


Keçeli kalemlerimiz uzun zaman kullanmayınca bir de baktık mürekkebi uçmuş yazmıyor. Aklıma eskiden yaptığımız yöntem geldi. Arka kapaklarını açarak içine birkaç damla kolonya damlattım ve eskisi gibi yazmaya başladı. Daha önce de kuruyan oyun hamurlarını nasıl eski haline getiriyorum burada anlatmıştım.

25 Haziran 2012 Pazartesi

MADAGASCAR 3


Havalar çok sıcak bu sıcak havalarda çocuklarla ne yapılır derseniz AVM lerde eğlenecek bir şeyler bulunuz derim. Bugün kızımla 3 boyutlu bu filme gittik. Harika bir animasyon yapmışlar çok haraketliydi sahneleri, sıkılırım zannetmiştim ama ikimiz de hiç sıkılmadan heyecanla izledik. Film müzikleri çok eğlenceliydi.

23 Haziran 2012 Cumartesi

SEBEPSİZ HİÇBİR ŞEY YOKTUR


Negatif insanlar negatif enerjileriyle işlerin ters gitmesine sebep oluyor.
Dün ana sınıfına kayıt için gittiğimiz devlet okulunda kayıt yapan memurun ön yargılı ve olumsuz tavırları yüzünden yanlış anlaştık belki de beklentileri farklıydı kayıtlar başladığı halde sürekli ağustosta gelin bakarız demesi kafamı karıştırmış olmalı ki ben kızımın ayı tutmuyor diye anlatmışım onun da işine gelmiş bu durum hesaplama zahmetine bile girmeden hatta kaç aylık bile sormadan kızımın duygusal açıdan çöküşüne sebep oldu.
Eve dönüş yolunda hayalleri yıkılmış perişan haldeydi. Okula gitmeyi heyecanla bekleyen kızımın kaydını alamayız demesi benim bir şey dememe fırsat vermeden içinde fırtınalar koparmıştı. Dakikalarca göz yaşı dökmesine sebep olmuştu. Hatta benim o sinirle sevdiğim birisiyle hararetli tartışmaya girmeme sebep oldu. 
Sonra tekrar okula gittiğimizde memur (hatasını kabul etmeyerek) kaydımızı yapma mecburiyetinde kaldı. Her işte hayır vardır derler ya müdür bilgi işlem bölümünde çalışmam için teklifte bulundu. Ama kızım yarım gün okula giderken ben nasıl tam gün çalışabilirim ki? Hem de başka hedeflerim varken.
Demek ki gittiğimizde kaydımızı almamasının sonuçları kafa karışıklığı, üzüntü, sevinç, duygu yoğunluğu olacakmış.

16 Haziran 2012 Cumartesi

BABALAR GÜNÜ HAZIRLIKLARI


Her gün babalar günü, bir gün değil tabii ama özel bir günde onu mutlu etmenin bir sakıncası yoktur diye düşünüyorum. Bunu için ne yapabilirim diye kafa yorunca bu plaket çıktı ortaya ilk olarak babamızın bir resmine bilgisayarda yazı ekleyerek çıktısını aldım.


Evde bir kenarda duran plaketin zeminine yapıştırdım. en zor kısmı hangi fotoğrafı kullanacağıma karar vermek oldu.
İşte ilk hediyemiz hazır. Sizlere de fikir olsun.

15 Haziran 2012 Cuma

ÖDÜL MÜ CEZA MI?


Ödül ve ceza ile eğitilen çocuklar büyüklerini mutlu edecek kabul edilebilir davranışları yapmayı, ceza almamak için mutsuz edecek, kabul edemeyecekleri davranışları yapmamayı öğrenebilirler. Bazı büyükler için bu istenen bir durumdur. Ancak böyle çocuklar yeniliğe kapalı, kendini yönetemeyen, başkalarının istediği gibi davranan, yaratıcılıktan yoksun büyükler olmaya adaydırlar. Çünkü değişip gelişmekten çok, uyumu öğrenirler.

Yeni bir şey denemektense, kendilerine ödül getirecek ya da cezadan koruyacak kalıplara uyarlar.
(Amarika’da tecavüze uğrayan küçük çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmada tümünün otoriter ailelerde yetiştiği ortaya çıkmış. Çocuk büyüklere “hayır” demeyi öğrenmediği için bu kabul ediciliği tüm büyüklere transfer ediyor.)

Ödül ve cezanın çocuk üzerinde nörotik etkileri vardır. Ceza- ödül bir gün vardır, ertesi gün anababasının iyi yanına gelir yoktur. Bu çocuğu eğitemeyeceği gibi gerçekten ona çok büyük zararlar verir.

annenotları.com da okuduğum Birsen Özkan'ın bu makalesini uygulama bu günlerde bize çok lazım. Çünkü kızım ödül olmadan bir şey yapmak istemiyor
Ben bu yazı dizilerinden çok faydalandım siz de çocuğunuzla iletişiminizi güçlendirmek niyetinde iseniz buraya göz atın.

14 Haziran 2012 Perşembe

BU SABAH

Bu sabah olumsuz düşünmenin neler getirdiğini yaşadım.
Bu sabah kızımı kaydettirmek için okul yoluna düştük ama kayıtlar başlamadı diye geri dönmemizle aksilikler başladı.
Balkonda oturmuş okula adresimiz tutuyor mu araştırayım dedim netten bir türlü bulamıyorken kendi kendime kızıyordum ki
Büyük bir gürültü koptu dışarıda bir de baktım ki aşağıda resimlediğim kaza olmuş
Beni ilgilendiren kısmı annelerinin asabi ve soğuk kanlı olmayan tutumu bağırıp çağırması arabadaki çocukların psikolojisi...

7 Haziran 2012 Perşembe

YAZ TATİLİNDE ANKARA'DA ÇOCUKLA GİDİLEBİLECEK YERLER


Altınpark
Bilim Merkezi, uluslararası standartlarda fuar ve kongre merkezi, anaokulu ve yaz okulu, yine uluslararası standartlarda olimpik yüzme havuzu, büfe ve lokantaları, müzikli ve ışıklı su gösterileri, oyun ve eğlence alanları, göl kıyısındaki anfileri, kayıkları, çarpışan botları, elektrikli gezinti arabaları, mini gezinti treni, atları, atlı arabaları, otoparkları ile Altınpark'ta hayatın bütün renklerini bulabilirsiniz...
Not: Küçükken Altınpark'taki bilim merkezi beni çok etkilemişti okul çağında çocuğunuz varsa mutlaka götürün.


Evcil Hayvan Parkı

Keçiören ilçesindedir içinde yavru karaca, yumurtadan çıkan taçlı turnalar, yeni midilli tayları, Kamerun koyunu yavruları, Ankara keçisi yavruları ve bir çok köpek yavrularıdır. Özellikle parkta üretilen balıkların akvaryumu görmeye gelenler için bir tutku halini almıştır.


Harikalar Diyarı
Park içerisinde bulunan Go-Kart, Kaykay Pisti, Model Gemi yüzdürme alanı, Model Uçak Pisti, Model Araba Pisti, Halı Sahalar, Basket Sahaları, Mini Golf Sahaları, Masa Tenisi alanları, Tenis Kortları ve 5000 kişilik oturma kapasiteli Nejat Uygur amfi Tiyatrosu gibi bir çok sportif ve kültürel alanda faaliyeti bir arada yapmanın yanı sıra ailenizle gelip piknik alanlarından faydalanarak parkı Tren ile gezmek mümkündür.

5 Haziran 2012 Salı

YAZ TATİLİNDE İSTANBUL'DA ÇOCUKLA GİDİLEBİLECEK YERLER


Miniatürk

Sütlüce’de bulunan toplam 60.000 metrekare alan üzerine kurulan Miniaturk'te, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserlerin 1/25 ölçekli maketleri yer alıyor ve toplam 120 sabit eser sergileniyor. Miniaturk'te, bir açık hava müzesi atmosferinde sergilenen maketlerin yanı sıra, 400 kişilik oturma kapasitesiyle amfitiyatro, hediyelik eşyaların satışa sunulduğu alışveriş merkezi, Truva atı ve kale gibi oyun gruplarından oluşan oyun alanı, gezi alanını çepeçevre dolaşan minyatür ekspres tren, satranç, labirent, go-card ve tekne turu gibi bölümler de var. Hergün ziyarete açık olan parkta ziyareti saatleri ise hafta içi ve hafta sonu 09-19.00 arasında.
Minyatürk giriş tam : 5tl  İndirimli: 3tl
İletişim: 0 212 222 28 82

İstanbul Oyuncak Müzesi

Anadolu yakası Göztepe'de bulunmaktadır. Kadıköy'den İETT ile gitmek mümkündür. Geçmişten günümüze bir çok oyuncağın sergilendiği müzede çocuklar için etkinlikler yapılmaktadır. Ziyaret saatleri: Pazartesi günleri haricinde, hafta içi, 09:30-18:00; hafta sonları ise 09:30 - 19:00 saatleri arasında ziyarete açık
 İstanbul oyuncak müzesi Bilet fiyatları
Tam :8tl       İndirmli :5tl
Tel 0216 359 45 50-51


Darıca Hayvanat Bahçesi
Türkiye’nin en fazla hayvan türünü barındıran hayvanat bahçesi olan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi yaklaşık 200 türe ve 2.100 ü aşkın hayvana ev sahipliği yapıyor. Parkta çocuklar için ayrılmış bir çocuk oyun alanı ve kafeterya da bulunuyor.
Darıca Hayvanat Bahçesi 2012 giriş ücretleri aşağıdaki gibidir;

0-4 Yaş: Ücretsiz

5-17 Yaş: 10 TL

18 Yaş Üstü: 15 TL

İletişim: 0262 653 20 78


Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Ataşehir’de bulunan ve birbirinden farklı bitki türlerine ev sahipliği yapan bahçede çocuklar Mesire Adası’nda bulunan keşif bahçesindeki oyun alanında oyunlar oynayabilir, oynarken bitkiler hakkında bilgi edinebilir. Bahçe hafta içi ve hafta sonu sabah 9:30'da açılıp, saat 19:00'da kapanıyor.
İletişim: 0 216 456 44 37
Giriş Ücretsiz İsteyenler bağış yapabiliyor.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...