23 Şubat 2013 Cumartesi

PUZZELLE İLGİLENEN ÇOCUK

 
Puzzle yani yapboz çocuğun zihinsel gelişimine katkıda bulunuyor. Yapboz yapımı aşamasında karışık parçaların bir araya getirilerek bütünlük oluşturuluyor. Çocuk yaparken sıkılabilir ama bitmiş halini görmeye sabırsızlandığı için eğlenerek vakit geçirmesi için iyi bir araç.
Bence çocuğa sabrı da aşılıyor. Tek tek emek vererek yaptığı şeyin güzel bir resim olarak karşısına çıkması müthiş bir duygu. 500 parça 5 yaşında bir çocuk için zor, ama bunun yapımında ben de yardım ettim tabii ki. Çocukla verimli vakit geçirmek için iyi bir oyun. Bunu tamamlayınca çerçeveletip odasının duvarına asacağız.
100 parçaları rahatça yapabiliyor ama bu onu zorladı.
Yap boz parçalarını bir araya getirirken el kaslarını geliştirirken zihnini de çalıştırıyor, parçalarının yerini deneme yanılma ile bulabiliyor çocuk.
Muhakkak gelişimine katkı sağlayacaktır. Çocuğu bilgisayar başına oturtmaktansa böyle oyunları teşvik etmeliyiz.

2 yorum:

  1. Yapbozun ve diğer etkinliklerin mutlaka çocukların gelişimine katkısı olur. Söylediğiniz gibi bunlarla uğraşması bilgisayar yada televizyondan kat kat faydalı.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;

    Puzzle çocukların gelişimini yetişkinlerin ufkunu açan harika bir uğraş, size tamamiyle katılıyorum, dilerim ileriki hayatında çok çok başarılı bir birey olur, ailesini gururlandırır... Puzzle hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştığım benim blog sayfamada beklerim http://puzzleteacher.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...