6 Mayıs 2013 Pazartesi

ÇOK VERİP BUNALTMAK MI AZ VERİP ARATMAK MI?


 
Bir insan küçük şeylerle mutlu oluyorsa hep gülümsüyordur. Sürekli büyük şeylerin peşinden gidip kaybettiklerine pişmanlık duyuyorsa da hep somurtur.
En iyisi hep gülmek kızıma da küçük şeylerden mutlu olmasını aşılamaya çalışıyorum. Onu abartılı oyuncaklara boğmuyorum, bir şey istediğinde paramız var mı bir bakalım diyorum, uygunsa alıyoruz. Markete ya da pazara birlikte çıkmışsak cebine az bozukluk koyuyorum bu paranla istediğini alabilirsin diyorum. Daha fazlası yok şimdiden para harcamayı sınırlandırıyorum istediği her şey anında olmuyor. Hayat çok acımasız biraz da yokluğu hissettirmek istiyorum.
Gözü kalmasın diye onu doyumsuz  yaptığımızın farkında bile olmuyoruz bir de bakmışız ki hediyeler onu tatmin etmiyor, farklı bir mekan onu heyecanlandırmıyorsa biraz verdiklerimizin abartılı olup olmadığını gözden geçirmeliyiz.
Her ebeveyn iyi çocuk yetiştirmek peşinde ama abartmak ona zarar verebilir...

2 yorum:

  1. Yeni nesilin en büyük sorunu bu galiba.:) İlkokula giden kuzenimin arkadaşlarının elinde şimdiden Iphone vs. var. Anneler babalar ne kadar korursa korusun iş birazda arkadaşta bitiyor, umarım ileride güzel arkadaşlarla karşılaşır.:)

    YanıtlaSil
  2. sağlam yetişirse dışarıya karşı güçlü olur ama önemli olan iyi çocuk yetiştirmeyi başarmak. iyi dilekleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...