3 Nisan 2012 Salı

İYİ Kİ DOĞDUN MİNİK


canım kızım
hayatımın anlamısın , sen dünyama girdiğin dakikadan itibaren annemin  değerini daha bir anlamış, hayata bir nefesi katmanın verdiği sorumluğunu almış bir anne olmuştum. İyi ki hayatımıza gelmişsin çok bilmiş kızım. Ben bu satırları yazerken uyumasaydın "anne onu başka türlü yazabilirsin mesela ,ne olacak ki, anne başka resim koysaydın" gibi yorum yapardın.

1 yaşına girerken yürümeye başladın, konuşuyordun ve de kendi odanda uyumaya başladın. Annenden hiiiççç ayrılmazdın, onun gölgesini göremediğin zaman minik gözlerinden boncuklar dökülürdü.


2 yaşına girerken tuvalete gitmeyi öğrendin, yaşının üzerinde bir yetenekle çizdiğin resimler bizi şaşırtıyordu. İngilizce sayı saymasını ve renkleri de öğrenmiştin. Anneni bıktırana kadar hikaye kitabı okutur, ağzından emziğini düşürmezdin. Taaa ki dayının bizde kadığı o akşama kadar. Emzik saklama oyunu sonucunda sen sabaha kadar emziğin için ağlamıştın.

3 yaşına girerken sosyal olmaya çalışıyorduk oyun grubuna gidip annenin oyun oynamasını izliyordun. Parka sadece çocukları izlemek için gidiyor, başka çocukların seni düşürmesinden korktuğun için en fazla salıncağa biniyordun. Bu durumun beni üzse bile, konu sen olunca sabırlı olmayı öğrenmiştim bile.

4 yaşına girerken baba tarafından kuzenlerine yakın bir eve taşındık ve artık onlar en yakın arkadaşın oluyordu, bu sayede annen senden ayrı birkaç saat geçirmeye başladı. Okula gitmeye çok hevesliydin fakat bir kaç kez gittikten sonra her hafta söz verip sonra istemiyorsun. Biz de seni zorlamadık. Sakin bir yapın var, yaramaz çocuklara çok kızıyorsun. Hayatı yaşından büyük algıladığını hissettiriyorsun. Seni şımartıyorum diye kızsınlar bana, seni şımartmaktan mutlu oluyorum.


Ne olursan ol, bana nasıl davranırsan davran ben senin annenim, affedeninim. Belki kardeşini deli gibi kıskanacak beni paylaşamayacaksın, bazen seni korumak için yaptıklarımı anlayamayacaksın kızacaksın. Ben de minik bebeğimin büyüdüğünü kabullenmeyeceğim, hep küçük zannedeceğim. Sen belki anne olana kadar benim kıymetimi bilemeyeceksin, kavgalarımız olacak ama bu seni sevdiğim gerçeğini şimdi olduğu gibi son nefesime kadar da değiştirmeyecek.

hep miniğim olarak kal seni seviyorum...

6 yorum:

  1. Nice mutlu yıllara ,annesinin prensesi...
    onlar hiçbüyümeyecek hemde hiç...
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  2. nice güzel yıllar sizinle olsun...

    YanıtlaSil
  3. nice mutlu yıllara, ne güzel anlatmışsınız anneliği...

    YanıtlaSil
  4. Canımsınız....
    Doğum gününüz kutlu olsun...
    Hep mutlu hep sağlıklı huzurlu olsun...
    Sende buraya her yıl yeni bir mektup bırak ve bizleri (tüm anneleri) duygulandır, ağlat...
    Prensesi sımsıkı kucaklıyorum...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum anneliği biz çocuklarımızdan öğreniyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Nice mutlu senelere. Harika bir yazı olmuş. Prensesin tatlı gülümsemesi her yeni yaşında katlanarak artsın:)Kocaman sevgiler ve öpücükler kızına:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...