2 Temmuz 2012 Pazartesi

GDO'lu MISIR YEDİK GALİBA



Geçen gün pazardan mısır aldım Zeynep çok seviyor (bir oturuşta 2-3 tane yiyecek kadar) fakat tadında farklılık vardı. Evet mevsimi daha gelmedi fakat birçok tezgahta görünce aldım. Haşlamadan bile yenilecek kadar taze ve sulu, tadı çok güzeldi  önceden yediğim mısırlara hiç benzemiyordu. Dışarıda bardaklarda satılan mısır tadındaydı. Onlar malum ithal mısırlar.

Zeynep ile çok mücadele edip bardakta haşlanmış mısır almama savaşından galip gelmiştim fakat şimdi pazardan hiç bilmeden kendim mutfağa almışım.

Biz GDO nedir ne değildir diye düşünürken ithalat başlamış pazara inmiş bizim mutfağımıza girmiş bile. Mısırın bile genetiğini değiştirmişler paranoyak olacağız artık güvenle yiyebileceğimiz yiyecek bulamamaktan dolayı. Çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakıyoruz?

Bu konuda biraz araştırma yaptım;

Yem amaçlı kullanılmak üzere başvurusu yapılan GDO'lu 9 mısır başvurusundan, 6 GDO'lu mısır çeşidini Biyogüvenlik Kurulu riskli bularak reddetmiş.
GDO'lu yemlerle beslenen hayvanlardan elde edilen et, süt, yumurta ve peynir gibi gıdalar acilen etiketlenmesi için yasa bekleniyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yaptırılan gıda denetimlerinde piyasada satılan bazı fındık ezmelerinde GDO'lu soya ortaya çıktı. Türkiye'de şu an kanunen yasak olan GDO'lu gıda satışı ve üretiminin bu şekilde kanun dışı yollardan yapılmasını endişeyle karşılıyoruz. Bu durum, GDO'ların bir kez gıda sistemine girdiğinde artık kontrolünün mümkün olmadığını gösteriyor.
Şu anda doğrudan insan gıdasında kullanılmak üzere izin bekleyen 29 ayrı GDO'ya dair başvuru var. Bakan Eker'den, kamu ve çevre sağlığı adına bu başvuruların ivedilikle geri çekilmesi yönünde adım atmasını bekliyoruz diyor greenpeace.
Yemezler kampanyasına buradan destek verebilirsiniz.

Hayvan yemi için ithal edilen mısırlar satılıyormuş demekki!

"Mısır ithalatı değil, üretimi teşvik edilmeli"

Artık direk üretici dışında mısır almayı düşünmüyorum. Zamanını bekleyip İstanbul'da organik pazarlardan almak gerekecek.

3 yorum:

  1. GDO'SUZ BİRŞEY KALDI MI ACABA,NE ACI!İLERDE ÇOCUKLARIMIZIN YAKALANABİLECEĞİ HASTALIKLARI DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.BENDE GREENPEACE ÜYESİYİM UMARIM HEP BİRLİKTE BAŞARIRIZ DUR DEMEYİ..

    YanıtlaSil
  2. Maalesef artık tüm gıdaların içeriğiyle oynanıyor tavuk aslında tavuk değilmiş haberleri okuyoruz her gün ne et yiyebiliyoruz ne tavuk.Bu gidişle aç kalacağız.Çekilişime bekleirm sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. İpek haım çiftliğini öneriyorum. ısır lar GDO suz. Bizim kız da çok seviyor.

    Paylaşımcı anne Çiğdem

    http://www.ipekhanim.com/ipek_hanim_ciftligi/istanbuldan_kacis_%26_ciftligin_kurulus_oykusu.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...