5 Temmuz 2012 Perşembe

YAZ OKULUNA GÖNDERMELİ Mİ?


Çocukla evde yaz tatili nasıl değerlendirilir?
Daha önce burada 3-4 yaş çocuğuyla yapılacak aktiviteleri yazmıştım. Ama anneler bir süre sonra artık faaliyet görmek istemiyor çünkü bir zaman sonra bıktırıyor artık.

Eğer tatile gidilmeyecekse veya tatil zamanına daha çok varsa anne ve çocuk evde sıkılır. Sıkılan
çocuk televizyon ve bilgisayar düşkünü olur aynı zamanda da anneyle uğraşır.

İşte; gün içinde annenin işleri çoğu zaman bitmez veya bitse de dinlensem dediği anda biraz kendine zaman ayırmak istediği vakitlerde çocuğun anneden isteği bitmez, annenin isteklerine cevap vermeye gücü yoksa ilişkileri zedelenir.

Bahçeli evlerde oturanlar çok şanslı ama bizim gibi apartmanda olup parka da özel gitmek gerekiyorsa çocuk artık bunalıyor. Bu nedenle yaz okuluna şartlarımızı zorlayıp göndermeyi tercih ettik.

Zeynep çok sakin ve kendi halinde bir çocuk girdiği ortama hemen ayak uyduramaz bu eylülde ana sınıfına başlayacağı için onu yavaş yavaş okula hazırlıyorum. Birden okulun ana sınıfına bırakmayı denesem beni zor bırakacak ağlayıp kıyameti koparacaktı. Ama ben onu şimdiden alıştırmak istedim geçen sene oyun grubuna gittiğimiz Üsküdar'da bulunan Asude Oyun Evine götürüyorum. Yuvanın sahibesi Asuman hanıma güvenim tam olduğundan içim rahat.
Daha önceki seneden bu okula aşina olduğundan ve dün de tam gün yanında olduğundan bugün rahat bıraktım.
Bugün ilk günümüz bakalım nasıl gelişecek okul maceramız.
Eve gelince sanki sürekli kolumda taşıdığım çantamı dışarıda unutmuşum gibi oldu. Ev bomboş ve sessiz böyle mi olyor ilk ayrılıklar ayy çok duygulandım. Kızımı şimdiden özledim.

4 yorum:

  1. "yaz okulu" denince ve "okul" kelimesi geçince insan kötü oluyor ama yuvalar da , yaz okuları da çocuklar için o kadar eğlenceli ki... Öncelikle yaşıtları ile beraberler, genelde öğretmenler sevimli oluyor ve sınıfta çocukların hoşuna gidecek aktiviteler yapıyorlar... Açıkcası ben evde bakıcı ile ya da aile büyükleri ile büyüyen çocuklara çok üzülüyorum...

    YanıtlaSil
  2. ah ah hüsniye bende Janseti ilk bıraktığımda çok bocaladım. Sanki biz annelerde biraz bağımlılık var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet janset de alışamaz görünüyordu ama oranın prensesi oluvermiş. Biz bağlıyoruz kendimize çocuklar ne yapsın.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...