2 Ekim 2012 Salı

KIŞ HAZIRLIKLARI İÇİN SON GÜNLER

 
Kış mevsimine yaklaştığımız bu günlerde ben de son hazırlıklarımı yapıyorum. Derin dondurucum yeterince dolu olduğundan annemde gördüğüm kurutma şeklini ilk kez deniyorum. Pazardan aldığım yaz sebzelerini güneşe serdim kuruyorlar 2 günde kururlarmış. Kışın et yemeklerine katmak için bez torbaya koyup saklayacağım.
Sizlere fikir olsun.
Bu arada derin dondurucunuza haşlayarak taze fasulye, pazı, lahana  koyabilirsiniz, haşlamadan çiğden barbunya, domates, mısır, vişne ve kışın reçel yapmak için çilek koyabilirsiniz.
Siz de bu son günleri iyi değerlendirin çok uygun fiyattaki yaz sebzelerinden stokunuzu yapın ki kışın çeşidiniz fazla olsun.
sağlıkla afiyetle

1 yorum:

  1. Çilek i buzluğa koyup Kış ın reçel yapmak harika bir fikir.
    Teşekkür ederim.

    Akılsız anne Çiğdem

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...