Pratik bilgilere ara vermiştik soğan ile devam edelim
Soğan, zengin vitaminler içeren, güç ve sağlık kazandıran bir sebzedir. Onu elden geldiğince çiğ tüketmek gerekir.
Çiğ olarak tüketildiğinde mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrarı arttırır.
Şeker hastalığını tedavi edemez ama, kan şekerini düşürebilir.
Grip, nezle, gırtlak iltihabı ve öksürüğü önleyici olarak kullanılabilir. Soğuk algınlığında çocuklara, ince kıyılıp ezilerek, balla karıştırılan soğan yedirilir.
Veya
Bir büyük soğanı rendeleyin ve orta boy bir bal kavanozunu koyup iyice karıştırın. 48 saat bekletin, şurup haline geldiğinde öksürüğü ve soğuk algınlığı olan hastaya sabah akşam bir çorba kaşığı içirin. Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü durduracaktır.
Veya
Bir büyük soğanı rendeleyin ve orta boy bir bal kavanozunu koyup iyice karıştırın. 48 saat bekletin, şurup haline geldiğinde öksürüğü ve soğuk algınlığı olan hastaya sabah akşam bir çorba kaşığı içirin. Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü durduracaktır.
Soğanı kavururken renginin kaçmaması için biraz tuz serpin
Soğan kokusunu ellerinizde çıkarmak için, evvelden haşlandığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz.Soğanı soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye veya limon suyuna batırın. Soğanları doğramayı bitirdiğinizde elinizin kokmadığını göreceksiniz
Soğanı sezonluk saklamak istiyorsanız bunları fileli torbalara koyup mutfak dolaplarının içinde karanlık ortamda saklayın ki filizlenmelerini önleyebilesiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder