20 Kasım 2012 Salı

YİNE BAŞA DÖNDÜK


Ana sınıfına giden kızım okuldan soğudu. Geçen haftaya kadar güle oynaya giden çocuk artık gitmek istemiyor benim de psikolojim tamamen alt üst oldu ne yapacağımı şaşırdım. Okulda bir sorun  olmadığını söylüyor. Okulun psikoloğunun verdiği taktikleri uyguluyorum ama nafile. Biz tamamız kararlıyız taviz vermiyoruz eee neden olmadı bir şeyler eksik. Sınıfta ne olup bittiğini bilmiyorum,  ama çocuğum ağlıyor diye onu bir köşede oturtuyorlarmış kızım söyledi diğerleri dersi dinleyemiyor diye ben de onun öylece bir köşede ağladığını düşündükçe içim acıyor, yüreğim şuan parça parça.
Bu sabah babam bırakmasın sen bırak söz ağlamayacağım dedi ama yapıştı bacağıma yardımcı öğretmen yaka paça içeri soktu.
Devletin ana sınıfına verdiğime pişman oldum diyebilirim. Devlet okulu deyip geçmeyin o kadar pahalıya mal oluyor ki, geçen seneki yuvamıza vermeye kızımı ikna edemedim bütün kuzenleri aynı okulda ben de büyük okula gidicem diye tuturmuştu.
Artık şu zamandan sonra okul değiştirmek olumsuz etkileyecektir diye düşünüyorum. Allah benim ve benim gibi annelerin yardımcısı olsun.

12 yorum:

  1. Canımcım Allah kolaylık versin.Zor bir süreçten geçiyorsun.Yalnız Zeynep in ne kadar kararlı bir çocuk olduğunu tanıyanlar bilir.Biraz sabır lazım olacak.İnşallah başarırsınız.Yalnız ufak bir tavsiye,devletteki öğretmenler veliyi fazla takmaz,yumuşak ve nezaketli konuşmadan pek anlamazlar ne yazık ki.Bir de müdürden çekinirler.Zeynepin olmadığı bir ortamda gidip öğretmenle sert bir şekilde konuş ve bunları dile getir.Yalnız tartışmaktan kesinlikle kaçın,bu sefer de çocuğa olumsuz bir tavır takınmasını istemeyiz.Zeynep in yanında da kesinlikle okulla,öğretmenle ilgili olumsuz bir şey deme ve alışmıyo endişeni dile getirme.En kötü ihtimalle de müdürle görüş.Ama yine kararlı ve ricadan çok çıkışma edasıyla.Memurların bir çekincesi yok,seneye sözleşme imzalar mıyım kaygısı yok,o yüzden öğretmenin insiyatifine kalmış tamamen çocuklara karşı tavırları.Allah kolaylık ve sabır versin canımcım.Kızımı da özledim,getir arada...Kocaman öpüyorum Zeynoşumu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef asumancım onların insiyatifinde ben de ters düşmek istemediğimden sesimi çıkaramıyorum, bir iki gün daha süre vereceğim sonra dediğini uygulayacağım.
      ah ah asude oyun evi mumla arıyorum sizi.

      Sil
  2. :( canım seni çok iyi anlıyorum inan
    ağladığı için ayrı bir köşede tutulmak üzmüş olabilir onu
    bence vakit kaybetmeden öğretmeniyle bu konuşş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım ,bugün de köşede halıda oturtmuş ceza ile çocuk yetiştiriyorlar malesef.

      Sil
  3. BMerhaba,
    Yazini okudum. Ben de oglumu yuvaya yolluyordum ama 3-4 yas bana gereksiz geldi. Agliyordu ilk baslarda. Sonra biraz ekstra para odeyerek olayi cozduk. Mesela atlari cok seviyordu, biraz okula para verdim her cuma birkac arkadasini ata binmeye goturduler. SMesela sabah okula gitmek istemediginde "ama atlari goreceksin bugun istemez misin?" diyorduk. SOnra sabahlari babasiyla birlikte ise gitmek istedigini soylemeye basladi.
    Gayet normal tonda "hmmm.... tamam gidebilirsin ama is yerine gidebilmek icin diploman olmasi lazim. Diplomasiz ise almiyorlar. Senin diploman var mi?" diye sordum. Hatta babasinin ve benim diplomalariizi gosterdim ve dedim ki bak okul bitince bundan alacaksin. Simdi diploma almaya calis dedim. Sonra hic sorunsuz gonderdik.
    Bu sene ben ozel okulundan aldim/. Ozel de olsa, herseye ekstra para istiyorlar. Devlet okuluna gitse en azindan okula para vermezsin de ekstralara harcarsin parayi. Bizim eve de ozel okul yakindi napalim.
    Herkesin derdi baska..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biz de o takdiği yapıyoruz nasıl doktor olacaksın okula gitmezsen diye ama faydası yok sabır gösteriyorum bakalım.

      Sil
  4. Zeynep ve senin için üzüldüm Allah ikinizede yardım etsin. Devlet okulları kale gibi. İçeri giremiyoruz neler oluyor bilmiyoruz. Çocuk ne anlatırsa artık bildiğimiz o kadar :( Öğretmenle konuşmak çözüm olabilir ama Zeynebi çokta üzme derim Zeynebin önünde daha çoooookkkk uzun okul yılları var. Asudeyi aramamak mümkün mü mumla arıyoruz mumlaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzmeyeyim de ne yapayım yaseminim alsam olmaz önceki denemelerimiz de yarım bırakıp üzmemek için almıştım ama bu sene başladık artık dönmemek lazım.

      Sil
  5. Allah kolaylık versin.. Benim evimin yanında anaokulu var bir gün hiç abartısız bir çocuğun bir buçuk saate yakın hiç susmadan ağladığını duydum. Öğretmenin sesi geliyordu "kes artık, sus" diye. yapılan yanlış bence belli ki çocuğun bir sorunu var onu alıp bulunduğu ortamdan çıkarmak belki de ailesine haber vermek lazım. ama yapmadılar. tabi bunlar benim dışarıdan duyduklarımdı belki içeride durum farklıdır. ama yine de kızımı anaokuluna vermeye korkutmaya yetti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef anne olmayan belki de çocukları sevmeyenler öğretmenlik yapıyor. Sonuç da çocuğu okuldan soğutmaya yetiyor.

      Sil
  6. oooff offff.. bugün duyduklarıma inanmak istemiyorum ben canım ama ya.. misafirlerim vardı kızı okulöncesi mezunu ve burada hatırı sayılır paralarla öğrenci alan bir anaokulunda (özel) 3-4 ay çalıştı. neden ayrıldın dediğimde dayanamadım dedi, çocukları buzz gibi yatakhanede uyutuyorlar( annelerin velilerin karşılandığı odalar aşırı sıcak veliler randevusuz kabul edilmiyor onlar gelecekse alarm veriliyor hemen kombiler yanıyor falan :), kameraların olduğu yerlerde öpüp koklatıyorlar(kamera ile evden izleyebilen anneler için) yemek için toplanan paralardan kendilerine pirzola mangal partileri yapılırken çocuklara en ucz tavuk kıymaları alıyorlarmış. nasıl güvenip nasıl bırakıcaz çocuklarımızı bilmiyorum.ve tavsiyesi her zaman baskın yapın okulunuza izleyin, yenmeklerini kontrol edin, her odayı gezin diyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemekler önemli tabi bizim yemek şirketinden geliyor ama çocuklara sinirli davrandığından şüpheleniyorum. Ben ara sıra gidip bakıyorum bağırdığı dışarıdan duyuluyor. Ama nasıl konuşulur bilemedim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...