31 Aralık 2012 Pazartesi

YENİ YIL


Yeni yıl çılgınlığıdır sürüp gidiyor. Dün hava soğuk ne yapalım nereye gidelim derken yine alışveriş merkezine gittik ama nereden bilirdik hayatımızın hatası olacağını kapıdan girdik girmesine kalabalığı gördük ama girmişken bir iki mağaza gezelim dedik ama kasa kuyrukları o kadar uzundu ki yokluk yıllarındaki ekmek ve makarna kuyrukları bile yanında az kalır. Kırmızı çamaşır için kavga eden kadınları bile gördüm ya güler misin ağlar mısın? Çıkmak istedik ama yürümek içinde büyük mücadele içindeydik trafikten hiç bahsetmeyeceğim bile siz tahmin edersiniz.Madem hediye alacaksınız önceden alıp hazırlasanız olmaz mıydı?
Yeni yıla giriyoruz diye yiyemeyeceğimiz kadar çok yemekler hazırlamak anlamsız. Dünkü gördüğüm manzaradan sonra benim karşı olduğum insanları yeni yıl diye tüketmeye özendirilmeleri. İnsanların eğlenmesine mutlu olmak için sebep araması çok güzel ama abartıya, her şeyin fazlasına karşıyım. Kızım da etkilenmiş olacak ki bana sürpriz ve hediye hazırlama çabasındaydı bir yandan resim çiziyor bir yandan tokalarını paket yapmaya çalışıyordu, akşam babasını sıkıştırıyordu bana çiçek getirmesi için kağıda yazdırdı, gündüz de arayıp hatırlatıyordu tabi bana çaktırmadığını zannederek.

 
Yeni yılın bendeki anlamı geçmiş yılın muhasebesini yapmak ve yeni yılda yeni başlangıçlar yapma çabasına girmektir. Kafamda bir kaç fikir öbeği var yeni yılda onları hayata geçirip sizlerle paylaşacağım.
Bu arada kızımın isteği üzerine öğretmenlerimize yaka yaptım.


Son sözüm her çağın geyiği olacak "seneye görüşürüz" :)

3 yorum:

  1. Fikir öbeklerinizi merakla bekleyeceğim:)
    Sevgilerimle...
    Hayırlarla gelecek, hayırlar getirecek güzel günler dilerim...

    YanıtlaSil
  2. malesef her yılbaşı çılgın bir alışveriş anlamına geldi.alsan bir türlü almasan başka türlü
    son dakika da olsa herkes ufak tefek hediyelerle gönül alma derdinde :))
    mutlu yıllar
    sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...