17 Ocak 2013 Perşembe

SIK SIK KULAĞI AĞRIYAN ÇOCUKLAR


Geçen ay kızımın şiddetli kulak ağrısı olduğunda acile götürmüştük orta kulak enfeksiyonu geçiriyormuş, antibiyotikle o dönemi atlattık. Antibiyotik bitince kulak burun boğaz uzmanına göstermemiz gerektiğini söylemişti acil doktoru. Geçen sene kışın da çok kulak ağrısı çekti işitme testleri, başka testler yaptırdık bir şey çıkmadı.
Burnu tıkalı olunca kulak ağrısı eş zamanlı başlıyor kızımda. Dün kbb uzmanına götürdüm kulağı temizlenmiş bir sıkıntı yok dedi. Kulağını temizlemeyceksin, uğraşmayacaksın, burnu tıkalı olmayacak dedi ve evde bir solüsyon hazırlamamı söyledi. Şimdi bunu sizinle paylaşacağım belki birilerine faydam dokunur.

1 küçük pet şişe suya
1 çay kaşığı sofra tuzu
1 çay kaşığı karbonat

Şişeyi iyice çalkalıyoruz. 10cc lik enjektöre çekiyoruz lavaboda ayaktayken şiddetle burnumuza sıkıyoruz bunu sabah akşam tekrarlıyoruz.
Bundan hazırladım kızım itiraz etmeden yaptırdı. Kendime de yapayım dedim bana biraz kötü geldi ama süper burun açıcı hemen nefes alışım değişti. Kesinlikle tavsiye ederim.
Burun kanalları hep açık olursa sıkıntı kalmaz. Burun tıkanmazsa kulak da ağrımaz.

5 yorum:

  1. Yani yarım litreye di mi? Reçete için teşekkür ederim. Burnuşları da bahtları da açık olsun yavrularımızın (;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ölçü bildiğimiz küçük pet şişeye göre yarım litre oluyor galiba.

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Ben çocuklarım için serum fizyolojik kullanıyorum. Sonra da kendi nefesimizle çektiğimiz bir aspiratörümüz var onunla son temizliği yapıyorum. Burun açık olursa ateş bile düşüyor. Burun tıkanıklığı çok önemli bir sorun çocuklar da öyle ki iştahı bile kesiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de serum fizyolojik damlatıyordum doktora da söyledim ama bu daha faydalı dedi. Gerçekten de ayakta basınçlı yaptığınız için kanallar hemen açılıyor uygulama küçük çocuklarda daha zor olabilir ama tıkanıklığa kesin çözüm.

      Sil
  3. kesinlikle faydali bir bilgi tesekkurler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...