24 Mayıs 2013 Cuma

DÜŞMEMEYE İNAT EDEN ATEŞ VE YAPTIKLARIM


Dün sabah kızım ter ile uyandı. Sıcaklığından şüphelenip ateşini ölçtüğümde 38,5 dereceydi. Başının arkasının  ağrıdığını söyledi.
Öğlene kadar ateşini düşürmeye çalıştım.

Ateşini düşürmek için;
  •  4-6 saat arayla iki ayrı ateş düşürücü şurubu dönüşümlü olarak verdim,
  • Ilık duş yaptırdım ,
  • Eklem yerlerine kolonyalı ıslak bez uyguladım ve
  • Bol su içirdim ama bir değişiklik olmadı. Ateşi 38 derecenin altına düşmedi
Aile hekimine gittik. Saat 16:00 da muayene bitiyormuş. Biz 16:05 de oradaydık çocuk ateşli diyince aldılar içeri. Hekimimiz sağ olsun beş karış suratla elinin ucuyla muayene etti başında herhangi bir durumdan şüphelenmedi, boğazında da ciddi bir şey göremedi ama ateşi için antibiyotik verdi. Sıcaktan olmuş olabilir mi dedim olabilir diye cevap verdi. Başka da bir diyalog geçmedi.
Gece saati kurarak her saat ateşini ölçtüm hiç düşüremedim. Geceler ne kadar uzunmuş. Bebekliğinden beri geceleri uykusuz kalmıyordum.
Ateşin sebebi genelde soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları ,bronşit, sinüzit gibi etkenler.
Bizde bu bulgular yoktu sadece boğazında hafif kızarıklık. Durum böyle olunca paniğe kapıldım.
Öğlene kadar da ateşi 38'den düşük olmayınca soluğu acilde aldık. Acil doktoru evham yaptığımı düşündü. Ateşini ölçtü 37 çıktı aile hekimiyle aynı muayeneyi yaptı. Antibiyotik 3. dozundan sonra etki etmeye başlıyormuş. Ama içimin rahat etmesi için çocuk doktoruna görünmemizi istedi.
Çocuk hastalıkları uzmanı da diğer iki doktorun muayenesi gibi aynı şekilde sırtını dinledi, bademciklerine baktı ve yatırıp başını eliyle kaldırdığında ağrısı olup olmadığını sordu. Ağrım yok deyince doktor sorun yok dedi. 3 gün süren ateş salgını varmış .Ben üzerine basa basa başının arkası ağrıdığı için korktum dedim ama sinüzit bile olsa zaten antibiyotiğe başlamışsınız geçmezse p.tesi gelirsiniz dedi. Kötü bir durum yokmuş görünürde. Vücudunda ne mikrop varsa antibiyotik iyileştirecekmiş.
Hastane dönüşünde kızım çok keyifliydi.
Artık soruları değişti uyurken üzerimi örtebilir miyim, sıcak suyla banyo yapabilir miyim?
Eve gelince yine 38,5 rakamını gördüm derecede ama yapılacakları yapıp beklemekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Antibiyotikten ne kadar kaçsak da onu kullanmaya mecbur kalıyoruz.

2 yorum:

  1. kullanmak istemiyorum ben de; uzun vadede zararı var deniyor ama inat edip kullanmayınca da çok daha kötü sonuçlar meydana geliyor ! yaşadık aynılarını...
    Kısır bir dögü de bu hayatımızda

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun bazen.bazen insan mecburen kullanıyor antibiyotiği, birde virüslerde kendini geliştiriyor sanırım, gittikçe baş etmesi zorlaşıyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...