20 Haziran 2013 Perşembe
BAYAT KEKDEN MUHALLEBİLİ TATLI
Geçen pazar pikniğe giderken bol fındık ve cevizli kek yapmıştım ama pek rağbet görmedi. Artanı da 2-3 gün yenmedi. Gelecek konuklarıma da bayat keki ikram edemezdim. Tatlı yapmam gerekiyordu ben de hem artan kekimi ziyan etmedim hem de çok güzel bit tatlı çıktı ortaya. Daha önce hiçbir yerde rastlamadım bu tarife benim uydurduğum bir şey oldu.
Geniş bir borcamın dibine bayat kekimizi elimizle ufalıyoruz.(ben yaparken düşünemedim kuplarda yaparsanız servis yaparken dağılmaz benimki gibi görüntü kötü olmaz başarılı sonuç alırsınız)
Üzerine muhallebi yapacağız nasıl mı?
muhallebisini yapmak için
1 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık buğday nişastası
2 kaşık toz şeker
Bu malzemeleri boza kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi 1 bardak süt ile köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Soğuyan muhallebimize katıştırıyoruz. Bayat kekimizin üzerini kaplayacak şekilde borcama döküyoruz.
Kuplarda yapacaksanız kup kapların altına bayat kekinizi ufalar üzerine de yaptığınız muhallebi ile kaplarsınız.
Çocukların da severek yiyecekleri hafif bir geri dönüşüm tatlısı olur.
afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hımm güzel fikir canım aklımızda bulunsun da kekimiz kalırsa yapalım. Gerçi benim ufaklıklardan benim kekim pek kalmıyor... Bizimkiler tam bir kekkolikler:))
YanıtlaSil