29 Haziran 2013 Cumartesi

ÇOCUKLARIN YAZ EĞLENCELERİ PASTA YAPIMI

 
 
Evde canı sıkılan çocukla birlikte pasta yapmak eğlenceli olacaktır.
 
Çok malzemeye ihtiyacınız yok biz pastamızı hazır pasta altı ve krema ile yapıp çikolata parçaları ve muzlarla süsledik.
 
Hem de teyzeye en güzel hediye çok sevdiği yiğeninin minik elleriyle şekillendirdiği pasta oldu.

28 Haziran 2013 Cuma

ÇOCUKLARIN YAZ EĞLENCELERİ GEMİ YÜZDÜRME


Okullar tatile girdi ve tatile gidemeyen çocuklar evde, sıkılmadan nasıl vakit geçirecekler?

Çocuk yapacak bir uğraş bulamayınca saatlerini tv veya bilgisayar karşısında geçirir.

Bizim pek sıkılmaya vaktimiz kalmıyor. Kalmamasına özen göstermeye çalışıyorum. Çünkü çok fazla televizyon izlemek istiyor ben de oyalanması için dikkatini başka taraflara yöneltmeye çalışıyorum.

Kızım kesmeyi biçmeyi çok seviyor tuvalet kağıdı rulosundan böyle bir gemi benzeri bir şey yaptı çok uğraştı biz de onu suda yüzdürdük. Bir süre sonra gemimize su girdi ve battı.


Suda kağıt rulomuz batınca zeynep çok üzüldü plastik su şişesinden bir gemi yaptık ama onu da boş sevmedi yine kağıtla süslemiş oldu.

20 Haziran 2013 Perşembe

BAYAT KEKDEN MUHALLEBİLİ TATLI


Geçen pazar pikniğe giderken bol fındık ve cevizli kek yapmıştım ama pek rağbet görmedi. Artanı da 2-3 gün yenmedi. Gelecek konuklarıma da bayat keki ikram edemezdim. Tatlı yapmam gerekiyordu ben de hem artan kekimi ziyan etmedim hem de çok güzel bit tatlı çıktı ortaya. Daha önce hiçbir yerde rastlamadım bu tarife benim uydurduğum bir şey oldu.
Geniş bir borcamın dibine bayat kekimizi elimizle ufalıyoruz.(ben yaparken düşünemedim kuplarda yaparsanız servis yaparken dağılmaz benimki gibi görüntü kötü olmaz başarılı sonuç alırsınız)

Üzerine muhallebi yapacağız nasıl mı?

muhallebisini yapmak için
1 litre süt
2 kaşık un
2 kaşık buğday nişastası
2 kaşık toz şeker

Bu malzemeleri boza kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi 1 bardak süt ile köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Soğuyan muhallebimize katıştırıyoruz. Bayat kekimizin üzerini kaplayacak şekilde borcama döküyoruz.
Kuplarda yapacaksanız kup kapların altına bayat kekinizi ufalar üzerine de yaptığınız muhallebi ile kaplarsınız.
Çocukların da severek yiyecekleri hafif bir geri dönüşüm tatlısı olur.
afiyet olsun.


16 Haziran 2013 Pazar

BABALIĞIN HAKKINI VEREN BABALARIN GÜNÜ


Baba eşine saygılı davranırsa çocuk da annesine o derece saygılı olur.
Babasının annesine verdiği değeri çocuk da örnek alır, uygular. İyi ve saygılı bir evlat isteyen babalara çok iş düşüyor.
Başta kendi babam olmak üzere kızımın babasının ve tüm babaların babalar günü kutlu olsun.
Benim babam başka şehirde sadece telefonla kutlayabildim. Yakında yanına gitme haberimiz hediye oldu ona.
Geçen sene zeynep'le babasına  burada anlattığım kendimiz evde hediye hazırlamıştık bu sene de alışveriş merkezlerinin indirimlerinden yararlanarak hediye seçtik.
Baba ve kızının resimlerinden oluşan bir albüm yaptım. Onların her ay arkalarından resimlerini çekiyorum. Ömrüm vefa ettikçe birlikte olduğumuz süresince çekmeye devam edeceğim. Büyüyünce güzel bir anı olsun. Çektiğim o resimlerle kızımın adım adım büyümesini izliyorum. Bu sabah sabah slayt olarak hazırladığım resimleri izledik.
Ben anne olmaktan ne kadar mutluluk duyuyorsam eşim de baba olmaktan o derece mutluluk duyuyor.
Aslında bizim babamız bu tür günlere pek önem vermiyor ama hediyeleşmek güzeldir.

15 Haziran 2013 Cumartesi

ÇOCUKLAR İÇİN ÜCRETSİZ HAVUZ


Takipçilerim iyi bilir ki mutlu anne ve çocuk olarak çocuklara göre gidilecek yerler ve tatilde yapılacak etkinlikler hakkında sık sık bilgi veriyorum.
İşte bu etkinliklerden biri
Kadıköy Belediyesi portatif yüzme havuzu kurarak çocukların yaz tatillerini eğlenceli hale getiriyor. Bu seneki kurulacak yaz okulu bizim okulumuzun bahçesinde olması büyük şansımız. Eğer siz de Kadıköy veya çevresinde oturuyorsanız kayıtlar devam ediyor temmuzun ilk haftası faaliyete geçecek okulun açılmasıyla kapanacak.
Yer: Şener Birsöz İlkokulu Sahra-i cedid Kadıköy kayıt yaptırmak ücretsiz.
Eğer Kadıköy'de oturmuyorsanız ve de cüzi ücrete çocuğunuzu havuza göndermek istiyorsanız İstanbul'da bir çok ilçede yüzme havuzu tesisleri ve diğer sporları yapma imkanı bulunmakta http://www.sporasonline.com/ziyaretci/Tesis.aspx adresinden bakabilirsiniz.
Bu yazdığım post reklam yapmak için değildir, bilgilendirmek için yazdım.
Çocuklarınızın yaz tatillerini boş geçirmemelerini sağlamanız dileğiyle.

12 Haziran 2013 Çarşamba

İSMEK SERGİMİZDEN KOLYE VE BİLEKLİK MODELLERİ


Sergi olacağından bahsetmiştim. İsmek sergimiz salı günü başladı cuma günü sona erecek. Gelip göremeyenler için resimler çektim, size bol takı resimli post hazırladım buyrun içiniz açılsın. Gününüz boncuklar gibi renkli geçsin.







 

 
 

3 Haziran 2013 Pazartesi

İSMEK SERGİLERİNE ÇAĞRI


İSMEK de bir sene daha sona erdi ve bütün sene öğrenilen teknikler artık sergilenmeye hazır.
10-15 haziran tarihleri arasında  Sahra-i cedid İSMEK 'i ziyaret edebilirsiniz. Ben orada olacağım.
Bazı satılan ürünler de olacaktır oradan el emeği göz nuru ürünler alabilirsiniz. Başka bir yerde o kadar çok el emeği görme imkanınız olamaz güzel bir fırsat. Her İsmek kendi binasında sergi açacak yakınlarınızda kurs merkezi varsa mutlaka ziyaret edin derim. Sergiyi gezince kayıt yaptırmak isteyeceğinizden eminim tabi en az haftada bir gün boş zamanınız varsa. Her şehirde ve ilçede meslek edindirme kursu vardır mutlaka. İstanbul'da her mahallede bulunması büyük kolaylık.
Özellikle ev hanımlarının ev dışında da ne kadar marifetli olduklarını neler yapabildiklerini hayranlıkla göreceksiniz. Ev hanımı bu kurslar sayesinde meslek edinip, aile bütçesine katkıda bulunabilir.
 Kurdele nakışından, çeyiz ürünlerine, iğne oyasından, kitre bebek yapımına, üst giyisi dikiminden, dekoratif ahşap süslemeye, tel kırmaya, guaj boya tekniğiyle resim yapma gibi daha aklıma gelmeyen birçok branşta kursiyerlerin ürünleri sergilenecek.
Bende takı yapımı kursuna katıldım ve çok güzel arkadaşlarım oldu çok tatlı dilli bizi yüreklendiren ve destekleyen sevgi dolu eğitmenim Şeyda Kovankaya'ya teşekkür ederim.
Bir sonraki post sergi resimlerimiz olacak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...