19 Şubat 2012 Pazar

nostaji zamanlardan kitap ayracına


Kitaplığımızı düzeltirken elime film bantı geçti eski fotoğraf makinalarını resimlerini bastırdıktan sonra fotoğrafcının verdiği fim. Öyle bir zaman gittim ki kelimelere dökemiyorum ileride kızım bilmeyecek bile; bizim için bir zamanlar fotoğrafı çektikten sonra nasıl çıktık acaba diye merak edip fotoğrafcının bize vereceği dakikaya kadar bilmediğimiz resimler işte o film makarasında gizliydi. Hadi bir iki poz daha çekelim de dolsun bastıralım diye heyecanlanırdık. Şimdi kuzumu çekiyorum hemen bakayım nasıl çıktım diyor . Önceden o kadar kolay değildi çocukluğuma ait çok fazla resmim yok hatta ilkokula giderken beni çeksinler diye o kadar ağlamıştım ki gözlerim şiş burnum kıpkırmızı resmime bakınca hatırlıyorum o günü. Şimdi çocukların neredeyse her gününü fotoğraflıyoruz çok şanslılar.
Ben bu basılmış filmden ne yapabilirim diye düşünürken düz olması dolayısı ile en uygunu kitap ayracı diye aklıma geldi.
Nasıl yaptığıma gelince ;


Film bir gece çamaşır suyu içinde bekletilir. Bazı resimler silinmemişti onları da bulaşık süngeri ile kolayca çıkardım.

Şeffaflaşınca aynı uzunlukta kesilen iki parçanın arasına isterseniz bascağınız küçük resimler konulup sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Amma ve lakin ben beceremedim o boyutta basmayı. Bu nedenle isimler yazıp küçük yassı objeler koymayı tercih ettim. Kurutulmuş çiçeklerim olsaydı çok daha güzel olacaktı. Sonra ip veya kurdele ile kenarlar deliklerinden geçiyoruz.

7 yorum:

  1. ne güzel bir fikir, çokta güzel olmuş :) lütfen kelime doğrulama kalksınn

    YanıtlaSil
  2. Ya bunlardan blabilsem benim de çok güzel fikirlerim var ama yok bulamıyorum yaa

    Elinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten fikir çok güzel Mutlu Anne, tebrik ederim, sevgiler...
    Filiz neyi deniyorsun??

    YanıtlaSil
  4. kelime doğrulama kalktımı diye deniyor galiba :)
    kaldırdım artık rahat rahat siniriniz bozulmadan harfleri okuyacağım diye ter dökmeden yorum yayınlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Evet haklisiniz, hayat ne cabuk degisime ugruyor, daha dündü bahsettiginiz film kullandimiz günler... bu arada süper bir fikir olmus, cok hos degerlendirmissiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...