Peynirin kurumaması için kabının içine bir parmak geçecek kadar su koyup buzdolabına koyun. Böylece kurumaz.
Peyniri koyduğunuz plastik olmamalı.
Peynirin küflenmemesi için içine 1-2 tane küp şeker atın. Kaşar peynirini tuzlu suya batırılmış bir tülbente sarıp saklayın.
Bıçağı soğuk suya tuttuktan sonra peyniri kesmek, peynirin kolay kesilmesini ve bıçağın kolay temizlenmesini sağlar
Peynirler buzdolabının en iyi soğutan kısmı olan iç kısımlarına depolanmalıdır. İhtiyaç olduğu kadar porsiyonlanarak kullanılmalı ve hava almayacak şekilde tekrar kapatılmalıdır
Peynirin kolay rendelenmesi için 15 dakika buzlukta bekletin.
alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder