16 Ağustos 2012 Perşembe

EVDE PRATİK BİLGİLER (ET)



Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun

Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir


Izgara yapılan etin yumuşak ve lezzetli olması için, bir süre ayçiçek yağında bekletin.

Etinizin yumuşacık olması için, eti pişirmeye başlamadan önce limon suyuna bulayıp bir süre bekletin

Etin çabuk pişmesi için içine ekmek parçası atın veya biraz sirke damlatın.


Etin yumuşak olması için yoğurt suyunu da deneyebilirsiniz. Yoğurt suyu asitli olduğu için terbiye edilen et daha yumuşak olur.

Eti mümkünse, bütün olarak saklayın. Parçalara ayrılmış, dilimlenmiş etin saklama süresi daha kısalır.

 Eti bir kaba koyup, saklamayacaksanız, folyo ya da yağlı kağıda sararak, saklayabilirsiniz.

Etleri buzlukta saklıyorsanız, çözülmesi için dolaba koyun sonra çıkarın. Çözülmüş etleri de hemen tüketmelisiniz.

Eti haşlayacağınız zaman kaynamış suya atın. Hem tadı güzel olur hem de et suyu saf ve arı kalır.

Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin
Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir. Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü almalı, sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın.

alıntıdır.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...