13 Ağustos 2012 Pazartesi

EVDE PRATİK BİLGİLER (YUMURTA)



Yumurtayı çatlatmadan haşlamak için suyuna tuz atmanız yeterli.

Çatlamış yumurtayı dağıtmadan haşlamak için haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke eklemeniz yeterli.
Kolayca yumurta akıyla sarısını dolaptan çıkarınca hemen ayırmak gerekir.

 Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir.

Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır.
Yıkandığı takdirde doğal koruyucu tabakasını kaybeder. Bu nedenle yumurta kullanılacağı zaman yıkanmalıdır.
Yumurta buzdolabında; peynir, soğan, balık gibi güçlü kokusu olan besinlerin yakınında saklanmamalıdır. Çünkü yumurtanın kabuğu gözeneklidir ve yumurta güçlü kokuları emebilmektedir.

Sivri ucu aşağı gelecek şekilde yerleştirin.

Yumurtayı su dolu kaba koyun yatay durursa tazedir. Dik durursa bayattır.

alıntıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...