15 Ağustos 2012 Çarşamba

PRATİK BİLGİLER (PATATES)


Uzun süre saklayacağınız patateslerin yeşil sürgün vermemesi için aralarına 1-2 tane elma koyunuz.

Patatesleri eski naylon çoraplara doldurarak mutfak dolaplarının içine asarsanız uzun süre bozulmazlar.

Balkabağı ya da havuç soyarken ellerinizde oluşan lekeleri çıkarmak çok zordur. Ancak ellerinizi patates ile ovalarsanız bu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. 

Tuzlu fazla olan yemeğin suyuna patates atın kaynatın Yemeğin fazla tuzunu alır

Gümüş eşyalarınız üzerindeki pas lekelerini yok etmek için bir grup patatesi alıp kaynatın.
Gümüş eşyalarınız patates kaynattığınız suya koyup yaklaşık 1 saat bekleyin. Sonra gümüşleri çıkarıp yıkayın. Pasın gitmiş olduğunu göreceksiniz

Çiğ ve soğuk patates dilimlerini gözlerinizin üzerine koyarak şişlerinizi geçirebilirsiniz

Bir patatesi ortadan ikiye kesin eski ayakkabılarınızı bu çiğ patatesle ovalayın. Sonra  cilalayın. Böylece çok güzel görünecek ve parlayacaktır. 

alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...