20 Ağustos 2012 Pazartesi

BURAYI İNSANLAR BASMIŞ



9 yıldır İstanbul Anadolu yakasında oturan birisi olarak bu yakanın kıymetini bugün anladım. Karşı turu atalım dedik ama trafikten başladık yoğun bir güne ilk durağımız Kurtuluş sonra Nişantaşı idi dükkanlar kapalı olmasından dolayı çok sakindi.



Aynı sakinliği bulmak ümidiyle İstiklal'e uzandık ama tatil dolayısıyla tıka basa insan doluydu. Zeynep kalabalığı görünce "burayı insanlar basmış karınca gibiler" dedi.
Öbek öbek insanlar vardı yürümek çok güç, kalabalığı seven insanlar elbette vardır ama biz onlardan değiliz.

Sokakta hayat varmışşşşş Ortaköy ise çook daha kalabalıktı alan küçük olduğundan sanki kapalı bir mekandayız gibi hissettim.
Daha önce gelmiştik ama hafızamda sakin güzel bir yer diye kalmıştı. Ama Ortaköy'ün simgesi cami tadilatta, kumpiri meşhurmuş pehhh bir işe yaramaz 15dk kuyrukta kaldıktan sonra beş katı para ödeyerek pişmemiş patatesli kumpir yapıyorlar. Tabi talep çok yoğun olduğundan pişirmeye vakit kalmıyordur. Oturacak yer bulanlar acayip şanslıydı. Otopark da cabası o da 10 kat pahalı diyeceğim o ki gezmek için bayramın geçmesini bekleyiniz.
En güzeli uzaktan manzarayı izlemek

Biz Nişantaşı yerine Kadıköy'e, İstiklal yerine Bağdat caddesine, Ortaköy yerine Üsküdar'a gitmeye devam edelim kalabalıklara karışmayalım.



2 yorum:

  1. Anadolu gibisi var mı ya, huzur burda, ferahlık burda :)
    Gerçi şu aralar Üsküdar ve Kadıköy sahilleri de baya kalabalık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...