Pratik bilgiler serisine başlıyoruz işinize yarayacak benim de arşivimde olmasını istediğim ilk konu;
SÜT İLE İLGİLİ PRATİK BİLGİLER
Sütünüz Kaymak Tutarsa...Süt kaynarken içine bir parça tuz atarsanız kaymak tutmasını önlemiş olursunuz.
Sütün taşmasını önlemek...Sütü kaynatacağınız tencerenin ağız kısmına sıvı yağ sürerseniz sütün taşmasını önlemiş olursunuz.
Süt kabardığı anda da tencerenin kenarlarından doğru çepeçevre bir kaşıkla köpüğünü ortaya doğru toplayın.
Kaynarken sütün içine tahta kaşık koyarsanız taşmasını geciktirirsiniz.
Kaynattığınız sütün dibi tutarsa yanık kokusunu gidermek için bir kilo süte yarım çay kaşığı tuz atın.
Kokuyu gidermenin bir yolu da dibi tutan tencerenin ağzını ıslak bezle kapatmaktır.
Süt soğuyana kadar ıslak bezi birkaç kez değiştirin.
Sütü pişirirken tencereye yapışmaması için sütü koymadan önce tencereyi suyla çalkalayın
Sütün kesilmemesi için koyacağınız kabın temiz olmasına dikkat edin.
alıntıdır.
Sütün aniden kabarması sıkça başıma gelen bir olay,ocağın batması da cabası.Paylaşım için teşekkürler:)
YanıtlaSilNe güzel bilgiler ama artık süt kaynatamıyoruz hep uzun ömürlü sütlere geçtik malesef:((
YanıtlaSilben kaynatıyorum, yoğurdumu kendim yapıyorum.
Sil