3 Ağustos 2012 Cuma

OKULA ALIŞAMAMA İNADI


Okulda iyi vakit geçirir, arkadaş edinir ertesi gün gitmek için can atar zannetmiştim yaz okuluna yazdırırken. Ama her çocuk bir olmuyor ki; kızımın o kadar inatçı bir yanı var ki bir şeyi istemiyorum dediyse onu döndürmek çok zor (benden dirayetli). Bu durumu iyi mi kötü mü bilemedim.

İlk hafta isteyerek gitti sonraki haftalar tam bir işkence oldu ağlayarak içeri girer iki dakika sonra susarmış, ama son zamanlarda faaliyet ve resim yapmadığı zamanlarda sadece bir köşede oturup saati sorar olduğu için çok fazla zorlamak istemedim öğretmeni bile bu kadar alışmayı istemeyeni görmedim dedi.

Yaşından olgun bir çocuk zeynep serbest zamanları sevmiyor ve tek eğlencesi kağıt kalem ve yapbozlar. Küçük çocukların olduğu ortamları sevmiyor sanki kendisini çok büyümüş hissediyor.

Hiç konuşmasında hatalar olmadı ilk konuşmaya başladığında yanlışsız ve netti. Şimdilerde kurduğu cümleler hayret verici.

2 yaşındayken Doğa ablasının sınıfına misafir öğrenci olarak katılmıştı ve o günden sonra o sıralar aklından çıkmıyor okul deyince sadece sıralardan oluşmasını ve faaliyet yapılmasını düşündüğünü anlattı.

Biz bu yıl devlet okulunun ana sınıfına başlayacağız okulumuz bazı okullarda uygulanacak olan belirli bir ücret karşılığında sabahtan akşama kadar sürecek ve öğleden sonra ingilizce eğitimi verecekmiş miş miş de akşama kadar nasıl dayanacak. Şimdiden onun stresi aldı beni.Veya direk 1. sınıftan mı başlatmalı :)





2 yorum:

  1. maaşallah büyümüşde küçülmüş cimcime, peki neden ilk hafta sevmiş de sonra istemiyor, acaba canını sıkacak bişey mi oldu okulda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okula çok güveniyorum sahibi arkadaşım. Anneler de gelsin okula istiyormuş.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...